Ο Πελέ δεν είναι πια μαζί μας, καθώς “λύγισε” από τη μάχη που έδωσε από τον καρκίνο. Ο ποδοσφαιρικός κόσμος και όχι μόνο θρηνεί για τον θάνατο του Βασιλιά του ποδοσφαίρου.
Ένας από αυτούς που είχε και ιδιαίτερη σχέση μαζί του ήταν ο Νεϊμάρ, ο οποίος πρόσφατα παρέλαβε ένα βραβείο για λογαριασμό του. Εξίσου συγκινητικό ήταν και το μήνυμα που έστειλε για τον θάνατό του, καθώς ανέφερε μεταξύ άλλων ότι πριν από εκείνον το ποδόσφαιρο ήταν απλά ένα άθλημα, ενώ θα είναι εδώ για πάντα.

Πριν τον Πελέ, το 10 ήταν απλά ένας αριθμός. Κάπου διάβασα αυτή τη φράση, κάποια στιγμή στη ζωή μου. Αλλά αυτή η όμορφη πρόταση είναι ελλιπής. Θα έλεγα ότι πριν από τον Πελέ, το ποδόσφαιρο ήταν απλά ένα άθλημα. Ο Πελέ τα άλλαξε όλα. Μετέτρεψε το ποδόσφαιρο σε τέχνη, σε διασκέδαση.

Έδωσε φωνή στους φτωχούς, στους μαύρους και κυρίως: έδωσε ορατότητα στη Βραζιλία. Το ποδόσφαιρο και η Βραζιλία ανέβασαν το στάτους τους χάρη στον Βασιλιά! Έφυγε, αλλά η μαγεία του παραμένει. Ο Πελέ είναι ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ!”, έγραψε ο Νεϊμάρ για τον Βασιλιά του ποδοσφαίρου.