Η «Χρυσή Μπάλα» είναι εδώ και χρόνια το πολυτιμότερο βραβείο σε ατομικό επίπεδο για έναν ποδοσφαιριστή.
Είναι ένα βραβείο που αποτελεί από το 1956 την επιβράβευση για την πορεία που είχε ένας ποδοσφαιριστής σε ένα ημερολογιακό έτος, με τον Λιονέλ Μέσι να είναι ο ρέκορντμαν με επτά διαφορετικές βραβεύσεις και παράλληλα είναι ο μοναδικός που το έχει πάρει σε τρεις διαφορετικές δεκαετίες (2009, 2019, 2021).

«Σούπερ Χρυσή Μπάλα»: Το σπάνιο βραβείοΜε αφορμή την κατάκτηση του Μουντιάλ στο Κατάρ από την Αργεντινή με πρωταγωνιστή τον σταρ της Παρί Σεν Ζερμέν ήρθε στην επιφάνεια ένα σπάνιο βραβείο που είχε πάρει πριν από μερικές δεκαετίες ένας άλλος Αργεντινός, ο Αλφρέντο Ντι Στέφανο για τα επιτεύγματά του με τη Ρεάλ Μαδρίτης.
Ο Ντι Στέφανο είχε πετύχει 308 γκολ και είχε παίξει τρομερό ρόλο στα 5 Κύπελλα Πρωταθλητριών από το 1956 μέχρι το 1960.
Και τριάντα χρόνια μετά την κατάκτηση της δεύτερης «Χρυσής Μπάλας» του, με συνυποψήφιους τον Γιόχαν Κρόιφ και τον Μισέλ Πλατινί, πήρε την αποκαλούμενη «Σούπερ Χρυσή Μπάλα».

«Σούπερ Χρυσή Μπάλα»: Το σπάνιο βραβείο

Ένα βραβείο που μοιάζει πολύ με την «Χρυσή Μπάλα», αλλά στη βάση του έχει αρκετές μικρότερες μπάλες. Το συγκεκριμένο βραβείο ήταν στο μουσείο της Ρεάλ Μαδρίτης μέχρι το 2021, καθώς τον Σεπτέμβριο εκείνης της χρονιάς βγήκε σε πλειστηριασμό μαζί με άλλα αναμνηστικά αντικείμενα του Ντι Στέφανο και πουλήθηκε κάπου κοντά στις 200.000 ευρώ.
Κάποιοι θυμήθηκαν το συγκεκριμένο βραβείο και ζητούν τώρα να απονεμηθεί στον Μέσι, ο οποίος ετοιμάζεται να πάρει την 8η «Χρυσή Μπάλα» του μετά την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, που ήταν ο μεγάλος του στόχος εδώ και πολλά χρόνια μετά τις διακρίσεις που πέτυχε (κυρίως) με την Μπαρτσελόνα και τα αμέτρητα τρόπαια που έχει σηκώσει μέχρι σήμερα.