Μια αγωνιστική έχει απομείνει για την ολοκλήρωση της α’ φάσης στο πρωτάθλημα της β’ κατηγορίας και κυριολεκτικά θα γίνει… μακελλειό για μια θέση στην πρώτη 8άδα που εξασφαλίζει και μαθηματικά την παραμονή στην κατηγορία και δίνει το δικαίωμα για καλύτερα πράγματα.
Οθέλλος Αθηαίνου, ΑΕΖ Ζακακίου και Εθνικός Άχνας έχουν σφραγισμένη την θέση τους, αλλά άλλες εφτά θα παίξουν το τελευταίο τους χαρτί στις 7 Ιανουαρίου.
Και όταν λέμε το τελευταίο χαρτί το εννοούμε στον απόλυτο βαθμό καθώς δεν θα υπάρξει άλλη ευκαιρία μιας και φτάσαμε στην τελευταία αγωνιστική.
Πάμε να δούμε τα πιο σημαντικά παιχνίδια και την βαθμολογική σημασία τους.
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ-ΠΑΕΕΚ

Η ΠΑΕΕΚ κρατά την τύχη της στα δικά της πόδια καθώς με νίκη της σφραγίζει θέση στην 8άδα. Παίζει όμως με έναν αντίπαλο που καίγεται για βαθμούς ενόψει και της μάχη για την παραμονή.

ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ-ΟΜΟΝΟΙΑ 29Μ
Τα δεδομένα είναι λίγο πολύ τα ίδια με το προηγούμενο ζευγάρι. Η Ομόνοια 29ης Μαίου με νίκη της σφραγίζει σε μεγάλο βαθμό θέση στην 8άδα κόντρα σε μια ομάδα που δεν θέλει από τώρα να αποχαιρετήσει την κατηγορία μιας και βρίσκεται στην πιο δύσκολη θέση από όλους.
ΜΕΑΠ-Π.Ο.ΑΧΥΡΩΝΑΣ/ΟΝΗΣΙΛΟΣ
Είναι το πιο σημαντικό παιχνίδι της αγωνιστικής καθώς μπαίνει ξεκάθαρα στην συζήτηση η φράση «θάνατος σου η ζωή μου». Η ΜΕΑΠ θέλει μόνο νίκη στην έδρα της για να βρίσκεται στην πρώτη 8άδα, ενώ η ενοποιημένη δύναμη των Κοκκινοχωρίων θέλει επίσης νίκη αλλά ίσως καταφέρει να πάρει θέση και με μια ισοπαλία (ανάλογα και με τα υπόλοιπα αποτελέσματα).
ΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΠΟΥ-ΕΡΜΗΣ
Οι πιθανότητες για τον Ερμή είναι ελάχιστές αλλά θα θέλει να τις εξαντλήσει για να μπει στην 8άδα. Ακόμα και με νίκη του μπορεί να μην τα καταφέρει (ανάλογα και με τα υπόλοιπα αποτελέσματα). Από την άλλη η Ομόνοια Αραδίππου με νίκη στο τοπικό ντέρμπι θα μπει στην 8άδα. Στην μέση μπαίνει και το γόητρο. Για τους «φτεροπόδαρους»  τα πράγματα είναι δύσκολα αλλά σε καμιά περίπτωση δεν θα υψώσουν λευκή σημαία «χαρίζοντας» την θέση στην 8άδα στην «μισητή» αντίπαλο Ομόνοια Αραδίππου (δώστε σημασία στα εισαγωγικά).

Π.Ο. ΞΥΛΟΤΥΜΠΟΥ-ΠΕΓΕΙΑ FC 2014
Οι φιλοξενούμενοι θέλουν μόνο έναν βαθμό για να είναι σίγουρα στην 8άδα αλλά είναι μεγάλη και η πιθανότητα να βρεθούν στο α’ γκρουπ ακόμα και με ήττα. Από την άλλη η ομάδα της Ξυλοτύμπου η οποία δεν έχει μαθηματικές πιθανότητες για το α’ γκρουπ δεν θα πέσει αμαχητί μιας και κοιτάζει προς τα πίσω με φόντο την μάχη της παραμονής. Θέλει βαθμούς για να διατηρήσει το… μαξιλαράκι ασφαλείας από τις θέσεις που οδηγούν στην γ’ κατηγορία.

Το πρόγραμμα της 15ης αγωνιστικής (7 Ιανουαρίου):
Αναγέννηση Δερύνειας – ΠΑΕΕΚ
Ολυμπιάς Λυμπιών – Ομόνοια 29Μ
Αλκή Ορόκλινης – ΕΝΥ Διγενής Ύψωνα
ΜΕΑΠ – ΠΟ Αχυρώνας Ονήσιλος
Ομόνοια Αραδίππου – Ερμής Αραδίππου
Αγία Νάπα – Εθνικός Άχνας
ΠΟ Ξυλοτύμπου – Πέγεια
ΑΕΖ – Οθέλλος Αθηαίνου
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ