H Διεύθυνση των Φυλακών, μετά την απόφαση της Νομικής Υπηρεσίας να μην διώξει ποινικά τον πρώην Διοικητή της ΥΚΑΝ, Μιχάλη Κατσουνωτό, ανακοίνωσε μέσω των δικηγόρων της, την αποχώρησή της, κάτι το οποίο θα ζητήσουν αύριο την άμεση μετακίνησή τους. «Το σύστημα δεν μας προστάτευσε στοιχειωδώς σε μια καθαρή υπόθεση κατάχρηση εξουσίας και συνωμοσίας, οι οποίες αποτελούν πράξεις διαφθοράς», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση.

 


Αυτούσια η ανακοίνωση

«Αισθανόμαστε μεγάλη απογοήτευση όταν σε μια καθαρή πράξη διαφθοράς ο ποινικός ανακριτής διαπίστωσε κατάχρηση εξουσίας και συνωμοσία από ένα ανώτερο αξιωματικό της Αστυνομίας και η οποία στρεφόταν εναντίον μας. Η μεγαλύτερη απογοήτευση είναι το γεγονός ότι οι διαπιστωμένες παράνομες ενέργειες του αποδόθηκαν σε δήθεν ζήλο άσκησης καθηκόντων ενός ανώτερου αξιωματικού και για λόγους δημοσίου συμφέροντος κρίθηκε ότι δεν θα έπρεπε να ασκηθεί οποιαδήποτε ποινική δίωξη.

Τα καθήκοντα του ως ανώτερου αξιωματικού και η προσπάθεια του να αποκτήσει στοιχεία από την προσωπική μας ζωή με σκοπό να μας πλήξει δεν συσχετίζονται και γι αυτό το λόγο το δημόσιο συμφέρον δεν μπορεί να αποτελεί την πανάκεια για τη μη ποινική δίωξη του. Οι ενέργειες του εν λόγω αξιωματικού παραμένουν ως πράξεις που παραβιάζουν θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα και ειδικότερα το αναφαίρετο δικαίωμα της αξιοπρέπειας και της προσωπικής ζωής του κάθε πολίτη.

Ενόψει αυτής της εξέλιξης και λόγοι ελάχιστης αξιοπρέπειας, δεν μας αφήνουν άλλη επιλογή από να ζητήσουμε αύριο την άμεση μετακίνηση μας από την Διεύθυνση των Φυλακών γιατί ο χειρισμός δεν αποτρέπει την επανάληψη ανάλογων περιστατικών και ούτε τους σοβαρούς κινδύνους που διατρέχουμε. Το σύστημα δεν μας προστάτευσε στοιχειωδώς σε μια καθαρή υπόθεση κατάχρηση εξουσίας και συνωμοσίας, οι οποίες αποτελούν πράξεις διαφθοράς».