Σοβαρή κα κρίσιμη συνεχίζει να είναι η κατάσταση του 4χρονου κοριτσιού, που νοσηλεύεται διασωληνωμένο στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Μακάρειου Νοσοκομείου με στρεπτόκοκκο Α, δήλωσε την Τετάρτη ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χατζηπαντέλα, ο οποίος τόνισε πως αν χρειαστεί το παιδί θα μεταβεί στο εξωτερικό για περαιτέρω νοσηλεία.
Σε δηλώσεις του, μετά την κατάθεση του θεμέλιου λίθου από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την Α΄ φάση του Κέντρου Ψυχικής Υγείας Αθαλάσσας, ο Υπουργός Υγείας είπε ότι υπάρχει συνεχής επικοινωνία με τον ειδικό λοιμωξιολόγο – παιδοεντατικολόγο από το Ισραήλ, διαβεβαιώνοντας ότι «αν χρειαστεί να μεταβεί το παιδί στο εξωτερικό, θα μεταβεί».
«Η τελευταία ενημέρωση που έχω για το παιδάκι είναι ότι η κατάσταση του παραμένει σοβαρή και κρίσιμη», είπε ο κ. Χατζηπαντέλα.
Σε ερώτηση αν αναμένεται ξανά ο ιατρός από το Ισραήλ, απάντησε πως οι αρμόδιοι είναι σε επικοινωνία μαζί του, για να σημειώσει ότι το Υπουργείο του είναι ευαίσθητο σε θέματα υγείας για όλο τον κόσμο.
Σημειώνεται ότι ο παιδοεντατικολόγος που επισκέφθηκε και αξιολόγησε την κατάσταση του 4χρονου κοριτσιού αναχώρησε για το Ισραήλ στις 23:00 την περασμένη Δευτέρα.