Λιγότερο από δύο λεπτά χρειάστηκαν οι ληστές της Rolex για να καταφέρουν να αρπάξουν ως λεια από τις βιτρίνες του καταστήματος 23 πανάκριβα, ρολόγια και να εξαφανιστούν.
Από την έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Διαρρηκτών της Ασφάλειας Αττικής στο εσωτερικό του καταστήματος διαπιστώθηκε πως οι τέσσερις κακοποιοί λειτούργησαν με αστραπιαίες κινήσεις τόσο κατά την εισβολή τους στο μαγαζί όσο και κατά τη διαφυγή τους.

rolex-1
rolex2
Η ληστεία έγινε λίγο μετά τις 10 το πρωί της Τρίτης (20/12), όταν οι τέσσερις ληστές, οι οποίοι είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους με κράνη και χειρουργικές μάσκες ενώ φορούσαν και γάντια, έφτασαν με δύο μηχανές μπροστά από την Rolex στην οδό Κολοκοτρώνη.
Εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι εκείνη την ώρα ένας πελάτης έφευγε από το κατάστημα και έτσι η πόρτα ασφαλείας ήταν ανοιχτή, προσέγγισαν την είσοδο και αφού χτύπησαν τον υπάλληλο security με τη λαβή του πιστολιού, «μπούκαραν» στο εσωτερικό.

Ο ένας από τους δράστες έμεινε έξω την ώρα που δύο εκ των συνεργών του έσπαγαν με ένα σφυρί τις βιτρίνες με τα πανάκριβα Rolex. Ο τέταρτος κακοποιός απειλούσε με το πιστόλι την υπάλληλο του καταστήματος. Όλα αυτά σε λιγότερο από 100 δευτερόλεπτα…
Οι ληστές αφού κατάφεραν να αρπάξουν 23 πανάκριβα και σπάνια κομμάτια Rolex με αστραπιαίες κινήσεις ανέβηκαν στις μηχανές και διέφυγαν, σύμφωνα με πληροφορίες, προς την οδό Σταδίου.
Ωστόσο, κατά τη διαφυγή τους άφησαν στον πάγκο του καταστήματος το σφυρί με το οποίο έσπασαν τις βιτρίνες. Ένα στοιχείο το οποίο μπορεί να οδηγήσει την Αστυνομία στα ίχνη των ληστών μαζί με το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας της Rolex και των γύρω καταστημάτων.

Το σφυρί που άφησαν οι ληστές

listia-sfiri

Οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση έχουν συλλέξει βίντεο στα οποία έχει καταγραφεί η ώρα της ληστείας αλλά και η αποχώρησή των δραστών από το σημείο ενώ σημαντική θεωρείται η κατάθεση της υπαλλήλου η οποία ανέφερε πως οι κακοποιοί μιλούσαν ελληνικά.
Η αξία της λείας των ληστών των Rolex υπολογίζεται σε περισσότερα από 200.000 ευρώ ενώ οι δράστες φαίνεται πως γνώριζαν ποία βιτρίνα να χτυπήσουν. Ωστόσο, η συνολική αξία των κλοπιμαίων θα υπολογιστεί από ειδικό εκτιμητή ο οποίος βρέθηκε χθες, Τρίτη, στο κατάστημα μαζί με τους αστυνομικούς της Ασφάλειας.