Ο Πεπ Γκουαρδιόλα ρωτήθηκε για τον Λιονέλ Μέσι μετά την κατάκτηση του Μουντιάλ στο Κατάρ από τον «πούλγκα», με τον άλλοτε προπονητή του στην Μπαρτσελόνα να δηλώνει μεταξύ άλλων πως δεν υπάρχει αμφιβολία για τον κορυφαίο όλων των εποχών.

Συγκερκιμένα ο τεχνικός της Μάντσεστερ Σίτι δήλωσε:

«Ο καθένας μπορεί να έχει τη γνώμη του όμως δε χωράει αμφιβολία, ο Μέσι βρίσκεται εκεί, με τους κορυφαίους όλων των εποχών. Είναι δύσκολο να φανταστεί κάποιος πως ένας παίκτης θα μπορέσει να ανταγωνιστεί αυτά που έχει κάνει… Οι άνθρωποι που είδαν τον Μαραντόνα, τον Πελέ ή τον Ντι Στέφανο, οι σχέσεις τους συχνά είναι περισσότερο συναισθηματικές. Ακόμη και να μην είχε κερδίσει (ο Μέσι) το Παγκόσμιο Κύπελλο η γνώμη μου για το τι έχει προσφέρει στο Παγκόσμιο Ποδόσφαιρο δε θα είχε αλλάξει. Φυσικά για αυτόν είναι το τελικό επίτευγμα της φανταστικής του καριέρας».

 

Γκουαρδιόλα και Μέσι συνυπήρξαν στην «Μπάρτσα» για μια τετραετία (2008-2012), φτάνοντας στην κατάκτηση δύο Champions League, Πρωταθλημάτων, δυο Κυπέλλων, τριών Σούπερ Καπ, δύο Παγκόσμια Κύπελλα Συλλόγων και δύο Ευρωπαϊκά Σούπερ Καπ.