Λίγο πριν εισέλθουν τα ποδοσφαιρικά μας πρωταθλήματα (ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ) στην τελική ευθεία, αισθάνομαι την υποχρέωση να γράψω τα εξής και τα οποία απευθύνονται πρωτίστως στον πρόεδρο της ΚΟΠ.
Τα γράφω για τον κύριο Γιώργο Κούμα, όχι για κανένα άλλο λόγο, παρά μόνο επειδή, αυτός έχει παραδώσει τη διαιτησία σε ένα άνθρωπο, ο οποίος ήρθε μεν με καλό βιογραφικό (βλέπε προσωπικότητα σαν διαιτητής) αλλά η πράξη δεν επιβεβαιώνει ότι είναι ο πλέον κατάλληλος για να πετύχει στην αποστολή του.
Ο Μίλοραντ Μάζιτς εκτός από εκείνους τους πρώην διαιτητές (θεωρώ αυτονόητο να καταλάβετε ποιοι είναι) που βόλεψε σε διάφορα πόστα, άντε και 5-6 νέους εν ενεργεία διαιτητές και βοηθούς, δεν τυγχάνει από κανένα άλλο εκτίμησης και αναγνώρισης.
Ακόμα και αυτοί που τον αναγνωρίζουν σήμερα (βλέπε λόγω βολέματος) ξέρουν ότι οδεύει σε λάθος διαδρομή ο Σέρβος, όμως για χάριν του συμφέροντος δεν μπορούν να το πουν και να το αναγνωρίσουν.
Απευθύνομαι στον πρόεδρο της ΚΟΠ, επειδή μόνο αυτός μπορεί να προλάβει τα χειρότερα σε σχέση με τη διαδρομή που επέλεξε να ακολουθήσει ο Μάζιτς.
Κύριε Κούμα, είναι θέμα χρόνου να βρεις εσύ μπροστά σου, το γινάτι που επιμένει να έχει ο Σέρβος.
Και εννοώ το γινάτι του να επιμένει να ορίζει ανεπαρκείς Κύπριους διαιτητές και μάλιστα να αξιολογεί λάθος αρκετούς αγώνες.
Και προσέξτε. Σημείο αναφοράς και σχολιασμού να είναι τα διαιτητικά ευτράπελα στην α’ κατηγορία, αλλά γίνονται και χειρότερα στις μικρότερες κατηγορίες, τα οποία για τους γνωστούς λόγους, δεν τυγχάνουν της ίδιας προβολής.
Μαθαίνουμε ότι στελέχη της επιτροπής διαιτησίας τα οποία ο Μάζιτς εμπιστεύθηκε, κάνουν πράγματα και θαύματα, τόσο στους ορισμούς όσο και με την ιδιότητα του παρατηρητή.
Πρόσφατα μάλιστα, ένας από αυτούς «κλείδωσε» κυριολεκτικά, ένα διαιτητή β’ κατηγορίας στα αποδυτήρια και του μιλούσε για 30 λεπτά σαν «Ρωμαίος Αυτοκράτορας».
Είναι πολλές οι καταγγελίες που φτάνουν κοντά μας, κάθε βδομάδα από διαιτητές οι οποίοι ασφυκτιούν, αλλά δεν τολμούν να δημοσιοποιήσουν τα παράπονα τους.
Φοβούνται για τις συνέπειες. Πόσο μάλλον εκείνοι οι οποίοι δεν είναι καθόλου αρεστοί στους «πυρήνες» του Μάζιτς και είναι καλά γνωστοί ποιοι είναι.
Επιστρέφοντας στο κυρίως θέμα. Αν θέλει ο πρόεδρος της ΚΟΠ να σώσει…ότι σώζεται ας αναλάβει δράση, ζητώντας εξηγήσεις από τον «εκλεχτό» του αναφορικά με τη διαδρομή που ακολουθεί.
Αν δεν προλάβει ο κύριος Κούμας να του επιστήσει την προσοχή, είναι θέμα χρόνου να βρεθεί και αυτός…στη δίνη της κριτικής και αμφισβήτησης.

Μιχάλης Παπαγεωργίου