Ο Λιονέλ Μέσι οδήγησε την Αργεντινή στην κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου και έγραψε το όνομά του με χρυσά γράμματα στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Ο Pulga παράλληλα με την κούπα έγινε κάτοχος μίας σειράς από ρεκόρ.
Συγκεκριμένα, ο Μέσι βρίσκεται στην κορυφή των συμμετοχών σε Παγκόσμιο Κύπελλο, έχοντας 26 παιχνίδια στην… πλάτη του, ένα περισσότερο από τον Λόταρ Ματέους. Παράλληλα, είναι πρώτος και σε λεπτά συμμετοχής ξεπερνώντας τον Μαλντίνι.
Ο Μέσι πέτυχε δύο γκολ κόντρα στους Γάλλους και έγραψε ιστορία. Έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του Μουντιάλ που κατάφερε να σκοράρει σε όλες τις νοκ-άουτ φάσεις της διοργάνωσης.
Την ίδια ώρα είναι και πρώτος στα Παγκόσμια Κύπελλα σε συνεισφορά σε τέρματα (γκολ + ασίστ) μετρώντας από το 1966, όπως και σε γκολ σε κορυφαία διοργάνωση (Παγκόσμιο Κύπελλο + Copa America).
Ο Pulga κατέκτησε και το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη του τουρνουά. Έτσι, έγινε ο πρώτος που καταφέρνει να πάρει το συγκεκριμένο βραβείο δύο φορές. Τέλος, ο Μέσι έφτασε τα 13 γκολ σε Μουντιάλ και βρίσκεται στην 4η θέση των all time scorers ξεπερνώντας τον Πελέ.