Αυτό το χάδι και αυτό το φιλί στο τρόπαιο. Σαν να βλέπει τα παιδιά του…
Δεν μπορούσε να κρατηθεί, ούτε λίγα λεπτά ώστε να γίνει η απονομή. Ήταν κάτι για το οποίο μόχθησε όσο κανείς άλλος, έφτασε ως το 35ο έτος της ηλικίας του για να συμπληρωθεί μια τεράστια συλλογή με τον μοναδικό τίτλο που έλειπε. Η κίνηση να φορέσει τον παραδοσιακό μανδύα του «βασιλιά» του Κατάρ, ήταν σημαδιακή. Διότι είναι ο βασιλιάς του ποδοσφαίρου και ο μεγαλύτερος που πάτησε το πόδι του σε χορτάρι.
Η ιστορία μάλλον δεν χρωστάει τίποτα σε κανέναν. Την ιστορία τη γράφεις μόνος σου! Όπως έπραξε ο ανυπέρβλητος Λιονέλ Μέσι που έκανε πραγματικότητα το δικό του όνειρο αλλά και αυτό 46 εκατ. Αργεντινών! Αυτό το παιδάκι από το Ροζάριο, το οποίο δεν ψήλωνε και χρειάστηκε να ακολουθήσει ειδική θεραπεία για να πάρει μερικούς πόντους. Που έμαθε από μικρό παιδί να μην πέφτει όταν τον κλωτσάνε, αλλά να μένει στα πόδια του για να συνεχίσει να περνά τους αντιπάλους του.
Ηγήθηκε εν έτη 2022 (!), σηκώνοντας στις πλάτες του μια ομάδα. Κάτι που δεν έχει κάνει ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΙΣ! Ήταν η αυταπάρνηση που έδειξε σε τέτοια ηλικία, τα κουράγια που έβγαλε στο χορτάρι. Έχοντας στο πλάι του 25 καμικάζι που όπως είπε και ο Ντίμπου «θα έδιναν και τη ζωή τους» για να πάρει ο Μέσι το Παγκόσμιο Κύπελλο. Προσέξτε! Όλοι έλεγαν «θέλω να πάρει ο Μέσι το Μουντάλ». Πρώτα άκουγες αυτό και μετά έμπαινε στην πρόταση και η Αργεντινή. Όχι, βέβαια, πως δεν έπαιζαν για την πατρίδα τους. Με τον Σκαλόνι να φτιάχνει ένα ιδανικό σύνολο, έχοντας στο πλάι του τεράστιες προσωπικότητες (όπως οι Σάμουελ, Αγιάλα) που ενέπνευσαν επίσης όλη την ομάδα.

Λιονέλ Μέσι - Μουντιάλ: Ό,τι καλύτερο γέννησε το ποδόσφαιροΣε δύο χρόνια, ο μεγαλύτερος ποδοσφαιριστής όλων των εποχών κατάφερε να κάνει πραγματικότητα τα όνειρά του. Σήκωσε το Copa America, το οποίο είχε να το πάρει η χώρα του από το 1993. Πήρε το Finalissima, το οποίο «ΟΚ» δεν είναι και κάτι φοβερό. Πήγε στο Κατάρ για να διασκεδάσει και αν τα καταφέρει, να φτάσει ως το τέλος του δρόμου. Η ομάδα του ήταν μαγική για 75 λεπτά, έχοντας τον απόλυτο έλεγχο και πήγαινε για περίπατο. Έχοντας τον «Λίο» για σκόρερ του πρώτου γκολ με ψύχραιμη εκτέλεση πέναλτι και φυσικά να συμμετέχει στη δημιουργία του δεύτερου. Άξιος συμπαραστάτης του ο σπουδαίος Ντι Μαρία στην τελευταία του εμφάνιση με την «αλμπισελέστε» και ο άνθρωπος που έλειψε όσο κανείς άλλος στον τελικό του 2014. Πόσο διαφορετικά θα ήταν τότε…
Είδε τον Εμπαπέ να προσπαθεί να του κλέψει το όνειρο, τον Λαουτάρο να σπαταλά τη μια φάση μετά την άλλη και άπαντες έφεραν στο μυαλό τους τον Ιγκουαΐν. Όμως, ο «πούλγκα» δεν θα επέτρεπε να συμβούν ξανά τα ίδια. Ήταν μέσα στη δημιουργία του τρίτου γκολ, «μυρίστηκε» την επέμβαση του Γιορίς και τρύπωσε για να πάρει το ριμπάουντ και με ένα τιπ-ιν να γράψει το 3-2. Ο Εμπαπέ τον «χάλασε» ξανά, αλλά δεν πτοήθηκε. Μίλησε στην ομάδα του και τους έδωσε το σύνθημα για την κούπα.
Το πέναλτι δε στη «ρώσικη ρουλέτα», δείχνει ότι… σκουπίζει το χορτάρι με «cojones». Ο Ντίμπου το είπε και το έκανε: Έδωσε ξανά την ψυχή του για τον Μέσι! Και στο φινάλε του αγώνα, όλοι έτρεξαν πάνω του. Σε βαθμό που δεν φαινόταν ο Λίο… Πνίγηκε στις αγκαλιές μιας ολόκληρης χώρας, ξεκινώντας το τραγούδι!
Σέλια Μαρία Κουτσιτίνι, σε ευχαριστώ για αυτόν τον τύπο που γέννησες… Λιονέλ Μέσι, σε ευχαριστώ για όσα έχεις κάνει εδώ και 17 σερί χρόνια με τεράστια συνέπεια και συνέχεια.
Te amo Lionel Messi, te amo Argentina…