Το απόλυτο ντέρμπι θα διεξαχθεί το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2022 σε εξ αναβολής αγώνα στο πλαίσιο της 6ης  αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ Α Γυναικών. Στις 19:00 (ζωντανά από την Caclenet Sports 3 ΗD) στην «ΑΠΟΛΛΩΝ ΑΡΕΝΑ» θα αναμετρηθούν οι δυο αήττητες ομάδες του πρωταθλήματος Property Gallery Απόλλων – Ολυμπιάδα Ν. σε ένα αγώνα χωρίς προγνωστικά.
Ο Property Gallery Απόλλων μετά την ευρωπαϊκή περιπέτειά του θέλει να επιστρέψει στην κορυφή του πρωταθλήματος και ο αγώνας με την Ολυμπιάδα Ν. προσφέρεται για να αποκτήσει δυναμική. Με επιτυχία ειδικά τρίποντη οι «γαλάζιες» αποκτούν πλεονέκτημα με δεδομένο ότι θα υπολείπoνται άλλου ενός αγώνα.
Η ομάδα του Γιάννη Γιαπάνη θα ολοκληρώσει την προετοιμασία της την Παρασκευή. Η αρχηγός της ομάδας Άντρη Ιορδάνους μιλώντας στην ιστοσελίδα της ΚΟΠΕ χαρακτήρισε «σημαντικό τον αγώνα, έστω και εάν πρόκειται για τον Α’ Γύρο. Πάμε για τη νίκη με τη βοήθεια του κόσμου γνωρίζοντας τη δυναμική του αντιπάλου μας. Κάθε αγώνας έχει τη σημασία του είτε παίζεις με τον πρώτο, είτε με τον τελευταίο».
Η Ολυμπιάδα Ν. που βρίσκεται στην κορυφή από την έναρξη του πρωταθλήματος, θέλει να κεφαλαιοποιήσει αυτό το προβάδισμά της με τρίποντο στην έδρα του βασικού της αντιπάλου.
Το κακό δεύτερο σετ με τον Άρη Πολεμίου ηχεί σαν καμπανάκι για τις πρωτοπόρες με τον κόουτς Γιάννη Νικολάκη να αναλύει τα λάθη για να μην επαναληφθούν ξανά. Ο Ελλαδίτης κόουτς θα ολοκληρώσει την προετοιμασία  την Παρασκευή.
Η πασαδόρος Ιωάννα Λεωνίδου ανέφερε στην ιστοσελίδα της ΚΟΠΕ ότι πρόκειται για ένα κρίσιμο ντέρμπι. Θέλουμε να κερδίσουμε για να μείνουμε πρώτες και αήττητες, ενώ και ο Property Gallery Απόλλων είναι αήττητος». Η Ιωάννα Λεωνίδου τόνισε ότι «μετά την κατάκτηση του Σούπερ Καπ θέλουμε το πρωτάθλημα και ο τρόπος που χάθηκε ο τίτλος τη λήξασα σεζόν είναι μεγάλο κίνητρο για μας».
Οι δυο ομάδες αγωνίστηκαν στο Σούπερ Καπ Γυναικών στις 19 Οκτωβρίου 2022 στο «ΛΕΥΚΟΘΕΟ» με την Ολυμπιάδα Ν. να επικρατεί μετά από ματσάρα με 3-2.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ  (8Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)
Ολυμπιάδα Ν. 7-0 21-01 21
Property Gallery Aπόλλων 6-0 18-05 17
Robo Markets AΕΛ 6-1 18-08 17
Νέα Σαλαμίνα 4-4 17-15 17
Lemesos Volleyball 3-5 12-17 09
Aνόρθωσις 3-5 12-17 08
Άρης Πολ. 1-7 05-21 03
Δικέφαλος Γ. 0-8 05-24 01

Λεζ. Μανωλίνα Κωνσταντίνου (Ολυμπιάδα Ν.) και Jennifer Nogueras (Property Gallery Απόλλων) που μονομαχούν στο φιλέ από τον αγώνα του Σούπερ Καπ στις 19 Οκτωβρίου 2022 θα πρωταγωνιστήσουν στο ντέρμπι του Σαββάτου.