Δηλώσεις ενόψει της ολοκλήρωσης του Παγκόσμιου Κυπέλλου στο Κατάρ έκανε ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, ο οποίος χαρακτήρισε τη φετινή διοργάνωση την καλύτερη της ιστορίας, ενώ αναφέρθηκε τόσο στο νέο φορμάτ της διοργάνωσης, όσο και στο γεγονός ότι απαγορεύτηκε στους αρχηγούς ομάδων να φορέσουν περιβραχιόνιο με το οποίο θα εξέφραζαν την στήριξή τους στην LGBTQ+ κοινότητα.
Αναλυτικά όσα δήλωσε ο πρόεδρος της FIFA:
Για το φετινό Μουντιάλ και το νέο φορμάτ της διοργάνωσης: «Στη φετινή διοργάνωση, η φάση των ομίλων ήταν συναρπαστική. Υπήρξαν περιπτώσεις στις οποίες μέχρι το τελευταίο λεπτό του τελευταίου αγώνα δεν γνωρίζαμε ποιος θα προκριθεί. Πρέπει να ξανασυζητήσουμε για το φορμάτ. Σίγουρα θα είναι ένα από τα θέματα που θα συζητήσουμε στην επόμενη συνάντησή μας».
«Το φετινό ήταν το καλύτερο Παγκόσμιο Κύπελλο στην ιστορία της διοργάνωσης, χάρη στο Κατάρ και όλους τους εθελοντές. Οι αγώνας έγιναν χωρίς παρατράγουδα και η ατμόσφαιρα ήταν φανταστική. Έχουμε κάνει το ποδόσφαιρο πραγματικά παγκόσμιο, με μία αφρικανική ομάδα (σ.σ. Μαρόκο) να φτάνει μέχρι τα ημιτελικά για πρώτη φορά. Επίσης, είχαμε γυναίκα διαιτητή (σ.σ. Στεφανί Φραπάρ) για πρώτη φορά. Η διοργάνωση ήταν απόλυτα επιτυχημένη, με σχεδόν 5 δισεκατομμύρια κόσμου να την παρακολουθεί. Το ότι φίλαθλοι από όλον τον κόσμο γνώρισαν την αραβική κουλτούρα είναι κάτι πάρα πολύ σημαντικό για το μέλλον».
Για το ότι η FIFA δεν επέτρεψε σε ομάδες να εκφράσουν ανοιχτά τη συμπαράστασή τους σε ανθρώπους της LGBTQ+ κοινότητας: «Δεν έχει να κάνει με την απαγόρευση, αλλά με τον σεβασμό των κανόνων. Ο καθένας μπορεί να εκφράσει τις πεποιθήσεις του, αρκεί να το κάνει με σεβασμό. Αλλά όταν αγωνίζεσαι, πρέπει να σέβεσαι και να προστατεύει το ποδόσφαιρο. Πιστεύω πως για αυτό είμαστε εδώ. Για να υπερασπιστούμε τις αξίες και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Αλλά πιστεύω επίσης ότι υπάρχουν οπαδοί που έρχονται στο γήπεδο ή παρακολουθούν από την τηλεόραση, έχουν τα δικά τους προβλήματα και θέλουν απλώς να περάσουν 90 λεπτά χωρίς να χρειάζεται να σκεφτούν τίποτα άλλο. Να απολαύσουν απλά μερικές στιγμές ευχαρίστησης, χαράς ή συγκίνησης»