Αργεντινή και Γαλλία είναι λογικό να νοιάζονται περισσότερο για την κορυφή του κόσμου και το τρόπαιο που θα εκτοξεύσει ακόμα περισσότερο την υστεροφημία τους, ωστόσο, γεμίζει και ο τραπεζικός λογαριασμός των Ομοσπονδιών. Δείτε τα ποσά που μοιράζει η FIFA για τα νοκ-άουτ της διοργάνωσης.
Ο μεγάλος τελικός της Κυριακής είναι παιχνίδι που είτε θα επιτρέψει στον Λιονέλ Μέσι να εκπληρώσει το μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό όνειρο της ζωής του, είτε θα κάνει απόλυτους κυρίαρχους του ποδοσφαιρικού πλανήτη τους Γάλλους για τα τελευταία 4,5 χρόνια. Άλλωστε, έχουν και το τρόπαιο του 2018, με τον Μπαπέ ξανά οδηγό…
Οι ομάδες που έφτασαν στον μεγάλο τελικό θα έχουν και την οικονομική επιβράβευση, με τον νικητή να λαμβάνει 38 εκατομμύρια ευρώ και τον φιναλίστα να «πέφτει» κατά 10 εκατομμύρια, φτάνοντας στα 27,3 εκατ.ευρώ.
Από εκεί κι έπειτα, οι Κροάτες που θα παλέψουν με τους Μαροκινούς στον μικρό τελικό θα παίξουν και για τα 24,5 εκατομμύρια της 3ης θέσης και τα 22,6 της 4ης.
Στα προημιτελικά υπήρξε prize που έφτασε στα 15,4 εκατομμύρια ευρώ, ενώ, για τη φάση των «16», το ποσό που ορίστηκε από τη FIFA ήταν τα 11,7 εκατ.ευρώ.