Η αποστολή της εθνικής Αργεντινής πραγματοποιούσε το καθιερωμένο μπάρμπεκιου την επομένη κάθε αγώνα στο Μουντιάλ 2022 το βράδυ της Τετάρτης, όταν μία διακοπή ρεύματος στο ξενοδοχείο Waterfront οδήγησε σε αλυσιδωτές εξελίξεις.
Οι οικογένειες και οι σύντροφοι των διεθνών άλλαξαν ξενοδοχείο εκτάκτως, αφού φοβήθηκαν για την ασφάλειά τους και κυρίως την ασφάλεια των παιδιών λόγω του σκότους και των γενικότερων προβλημάτων που προέκυψαν τις τελευταίες ημέρες με τη διαμονή τους στο ξενοδοχείο.
Το ξενοδοχείο Waterfront είναι ένα από τα επτά που ανήκουν σε σεΐχηδες του Κατάρ, οι οποίοι έχουν έρθει σε διαμάχη με το τουριστικό πρακτορείο Khaya που κανόνισε το ταξίδι και τη διαμονή αρκετών αποστολών.
Ο CEO της Khaya, Φόλκχαρντ Μπάουερ, δήλωσε στη Daily Mail: «Δύο εβδομάδες πριν από το Παγκόσμιο Κύπελλο λάβαμε ενημέρωση από τα ξενοδοχεία που αξίωναν ακόμη 550.000 δολάρια, αν και είχαμε προπληρώσει 10.000.000 δολάρια. Τώρα εξετάζουμαι νομικά βήματα».
Το περιβάλλον των διεθνών της εθνικής Αργεντινής μετακόμισε σε άλλο πεντάστερο ξενοδοχείο στη νησίδα του Λουσαΐλ όπου διαμένει η «αλμπισελέστε», τρεις ημέρες πριν από τον τελικό του Μουντιάλ 2022 κόντρα στη Γαλλία.