Η Αργεντινή βρίσκεται στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ. Επικράτησε 3-0 της Κροατίας και στις 18 Δεκεμβρίου θα διεκδικήσει το τρίτο τρόπαιο της ιστορίας της, το πρώτο της μετά το 1986.

Τα φώτα, όπως ήταν φυσικό, έπεσαν στον Λιονέλ Μέσι. Ο Pulga έκανε μαγικά απέναντι στους Κροάτες, όμως το ματς είχε ακόμη έναν πρωταγωνιστή. Αυτός ήταν ο Χούλιαν Άλβαρες.

Ο επιθετικός της Μάντσεστερ Σίτι πέτυχε το 2-0 και το 3-0, ενώ ήταν εκείνος που κέρδισε το πέναλτι από τον Λιβάκοβιτς και ο Μέσι ευστόχησε από την άσπρη βούλα. Παρακάτω μπορείτε να δείτε όλες τις τελικές και τα γκολ του Άλβαρες στο τουρνουά.

Οι τελικές και τα xGoals του Άλβαρες στο Μουντιάλ 2022
Οι τελικές και τα xGoals του Άλβαρες στο Μουντιάλ 2022

Στα έξι παιχνίδια που έχει αγωνιστεί, στα τέσσερα βασικός, έχει πετύχει τέσσερα γκολ και είναι εκ των κορυφαίων σκόρερ του Μουντιάλ. Έχει κάνει δέκα τελικές με αξία 2.75xG, ενώ εννέα σουτ του είναι μέσα από την περιοχή.

Με τα δύο γκολ κόντρα στην Κροατία θύμισε τον… Πελέ. Πώς γίνεται αυτό; Ο Άλβαρες έγινε ο νεαρότερος ποδοσφαιριστής (22 ετών και 316 ημερών) που σκοράρει δύο γκολ σε ημιτελικό ή τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου από το 1958, όταν το είχε πετύχει ο Πελέ (17 ετών και 249 ημερών).

Είναι ο ιδανικός παρτενέρ του Λιονέλ Μέσι

Όπως συνέβη στο παιχνίδι των προημιτελικών κόντρα στην Ολλανδία, έτσι και απέναντι στους Κροάτες, ο Σκαλόνι χρησιμοποίησε δίδυμο στην επίθεση τον Άλβαρες μαζί με τον Μέσι.

Στο παρακάτω γράφημα της Opta/Stats Perform μπορείτε να δείτε τον χώρο δράσης και το δίκτυο μεταβιβάσεων των ποδοσφαιριστών της αλμπισελέστε.

Ο χώρος δράσης και το δίκτυο μεταβιβάσεων των παικτών της Αργεντινής κόντρα στην Κροατία
Ο χώρος δράσης και το δίκτυο μεταβιβάσεων των παικτών της Αργεντινής κόντρα στην Κροατία

Ο Χούλιαν Άλβαρες (9) κινήθηκε πιο ψηλά απ’ όλους τους ποδοσφαιριστές της Αργεντινής, ενώ δίπλα και λίγο πιο πίσω αγωνιζόταν ο Λιονέλ Μέσι (10).

Ο ποδοσφαιριστής της Μάντσεστερ Σίτι προσέφερε τον απαραίτητο ενθουσιασμό στην αλμπισελέστε, ενώ αξιοποίησε πολλούς από τους κενούς χώρους που δημιουργούσαν τα μαρκαρίσματα των Κροατών πάνω στον Μέσι. Με τις κινήσεις του έψαχνε να ελευθερωθεί και όποτε δεν έβρισκε χώρο τον δημιουργούσε με τα τρεξίματά του.

Δείτε τις ενέργειες και τις επιδόσεις του Άλβαρες κόντρα στους Κροάτες.

Οι επιδόσεις και οι ενέργειες του Άλβαρες στο Αργεντινή - Κροατία
Οι επιδόσεις και οι ενέργειες του Άλβαρες στο Αργεντινή – Κροατία

Ο Άλβαρες είχε 28 ενέργειες με την μπάλα, οι τέσσερις μέσα από την περιοχή, ενώ οι περισσότερες από αυτές ήταν γύρω από την περιοχή. Οι δύο τελικές που έκανε κατέληξαν στα δίχτυα. Παράλληλα στα 74 λεπτά που αγωνίστηκε είχε 12 στις 14 πάσες.

Η δουλειά που έκανε στο πλευρό του Μέσι ήταν αξιοσημείωτη και κινήθηκε ιδανικά στον χώρο. Παράδειγμα πρώτο η εκπληκτική μπαλιά στην πλάτη που έλαβε από τον Φερνάντες (τον έψαχνε συχνά) για να κερδίσει το πέναλτι, ενώ έδειξε τον δυναμισμό του στο κούρσα 60 μέτρων για το 2-0.

Πλέον ο Άλβαρες είναι έτοιμος να διεκδικήσει ένα ακόμη τρόπαιο στην καριέρα του. Σε ηλικία 22 ετών θέλει να προσθέσει τον τίτλο του Παγκοσμίου Κύπελλου δίπλα σε αυτούς του Κόπα Αμέρικα, αλλά και του Κόπα Λιμπερταδόρες.