Τη… φαεινή επιχειρηματική ιδέα να παραγγείλει και να έχει έτοιμες 18.000 φανέλες με το μήνυμα «Αγγλία πρωταθλήτρια Κόσμου 2022-Επιτέλους ήρθε σπίτι» είχε ένας επιχειρηματίας στο Νησί. Θεωρώντας βέβαιο πως η κούπα του Μουντιάλ θα επέστρεφε στο Νησί μετά από το 1966, ο Καρλ Μπάξτερ θέλησε να είναι έτοιμος να βγάλει μεγάλο κέρδος, αλλά τελικά θα βγει πολύ ζημιωμένος.
Συγκεκριμένα, η εταιρεία του Wholesale Clearance UK με έδρα το Ντόρσετ αγόρασε σε χονδρική 18.000 t-shirts που έγραφαν το σλόγκαν «Αγγλία πρωταθλήτρια Κόσμου 2022, It’s Finally Home». Όμως τα σχέδια για υπερκέρδη πέταξαν μακριά, όπως η μπάλα στο χαμένο πέναλτι του Χάρι Κέιν στο 84′, με την ήττα της Αγγλίας με 2-1 από τη Γαλλία στον προημιτελικό του Σαββάτου.
«Εντυπωσιάστηκα με την εμφάνιση της Αγγλίας στο Κατάρ και ήμουν σίγουρος πως θα κατακτούσαμε το τουρνουά. Όταν με προσέγγισε ένας προμηθευτής για να μου πουλήσει τα μπλουζάκια, απλά δεν μπορούσα να αρνηθώ. Αλλά τώρα ξέμεινα με 18.000 t-shirts που λένε ότι κερδίσαμε και δεν ξέρω τι να τα κάνω», τόνισε, ενώ σε μια απέλπιδα προσπάθεια να βγάλει έστω τα έξοδά του είπε: «Θα ήθελα οι οπαδοί να αγοράσουν ένα από αυτά, να το κρατήσουν έστω ως ενθύμιο για το πόσο καλά έπαιξε η ομάδα μας σε αυτό το τουρνουά. Μπορεί να μην το κατέκτησαν, αλλά παραμένουν νικητές στα μάτια μου».
Αρχική πρόθεση του επιχειρηματία ήταν να πουλά κάθε φανέλα 35 ευρώ (30 λίρες), αλλά πλέον αναγκάστηκε να ρίξει την τιμή στα 11,5 ευρώ (10 λίρες). Και μη χειρότερα.