Ένας από τους καλύτερους και πιο σταθερούς ποδοσφαιριστές της Ανόρθωσης την τελευταία τριετία αδιαμφισβήτητα είναι ο Άντερσον Κορέια. Βασικός και αναντικατάστατος ο Βραζιλιάνος που κυρίως στις δύο πρώτες του θητείες στην «Κυρία» πραγματοποίησε φοβερά παιχνίδια. Τη φετινή χρονιά είναι επηρεασμένος και αυτός από την συνολική παρουσία της Ανόρθωσης και μην ξεχνάμε ότι αγωνίζεται και σε άλλες θέσεις (όπως αυτή του αριστερού εξτρέμ ή και του μέσου κάποιες φορές).
Το συμβόλαιο του Κορέια ολοκληρώνεται τον προσεχή Μάϊο και από τις αρχές του χρόνου θα μπορεί να διαπραγματευτεί με όποια ομάδα επιθυμεί να συνεχίσει την καριέρα του.
Μην ξεχνάμε ότι μέσα στους επόμενους μήνες ο Βραζιλιάνος θα εξασφαλίσει και κυπριακό διαβατήριο και έτσι εκτός συγκλονιστικού απρόοπτου τη νέα ποδοσφαιρική περίοδο δεν θα μετρά ως ξένος στο ρόστερ κυπριακής ομάδας.
Προτεραιότητα του Κορέια είναι να παραμείνει στην Ανόρθωση αλλά όπως έχουμε πληροφορηθεί δεν έγινε καμία επαφή ακόμα με τον ποδοσφαιριστή και τον εκπρόσωπό του.
Σύμφωνα με πληροφορίες μας, ο αριστερός οπισθοφύλακας αμείβεται με ένα ποσό κοντά στις 140.000 ευρώ τη φετινή χρονιά. Για να παραμείνει στην «Κυρία» θα ζητήσει γερή αύξηση την οποία θεωρεί ότι αξίζει με βάση αυτά που προσφέρει.
Σε περίπτωση που δεν βρεθεί λύση ανάμεσα σε Ανόρθωση και ποδοσφαιριστή το προσεχές διάστημα, είναι δεδομένο ότι ο Βραζιλιάνος θα αλλάξει ποδοσφαιρική στέγη τη νέα χρονιά και θα συνεχίσει σε άλλο κυπριακό κλαμπ την καριέρα του καθώς και ο ίδιος θέλει να παραμείνει στο νησί μας και για αυτό τον λόγο προχώρησε και την διαδικασία για να αγωνίζεται ως Κύπριος.