Ο Λουίς Ενρίκε, αποτελεί παρελθόν από τον πάγκο της εθνικής Ισπανίας μετά το σκορ του αποκλεισμού από το Μαρόκο. Ο πολύπειρος κόουτς μίλησε για πρώτη φορά μετά την αποχώρησή του από τη «ρόχα» κι έθιξε όλα τα θέματα, από τη συνομιλία του με τον Λουίς Ρουμπιάλες, πρόεδρο της Ομοσπονδίας, για τον ρόλο της «Ρόχα» στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, την αγαπημένη του ομάδα στη διοργάνωση και τον… Χάρι Πότερ Πέδρο.
«Το κακό είναι ότι σε 90 λεπτά ή 120, όπως συμβαίνει, όλα μπορούν να πάνε στο διάολο. Δεν κάναμε καλό παιχνίδι με το Μαρόκο, αλλά έχω μια θετική ανάγνωση για το τι ήταν το Παγκόσμιο Κύπελλο. Έχω πάει με την εθνική ομάδα για τέσσερα χρόνια και τώρα ήρθε η ώρα να κάνουμε τα μαθηματικά, είμαι πολύ ήρεμος με ό,τι έχω κάνει και ό,τι έχω προσπαθήσει. Καταφέραμε να δημιουργήσουμε ενθουσιασμό και επιθυμία να ξαναδούμε την ομάδα», τόνισε αρχικά κάνοντας τον απολογισμό του στα τέσσερα χρόνια παρουσίας του στον πάγκο.
Σχετικά με τη λίστα των παικτών που πήρε μαζί του στο Κατάρ, τόνισε ότι υπάρχει ένα πρόσωπο που θα άφηνε απ’ έξω: «Θα μπορούσαμε να είχαμε πάει καλύτερα, φυσικά. Προσπάθησα να πάρω τους καλύτερους και αυτούς που θεωρούσα ότι ενσαρκώνουν την ιδέα μου. Οι περισσότερες αποφάσεις στη λίστα είναι μετά από συμφωνία και με το επιτελείο μου. Θα ήθελα να κάνω μια αλλαγή, υπάρχει ένα που δεν θα έπαιρνα, θα έβγαζα ένα και θα έβαζα ένα άλλο».
Η συζήτησή του με τον Λουίς Ρουμπιάλες μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο: «Είχα υπογράψει τετραετές συμβόλαιο. Μετά το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ήθελαν να με ανανεώσουν αλλά είπα ότι θα περιμένουμε μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο για να μιλήσουμε. Δεν έχει γίνει καμία διαπραγμάτευση. Μου είπαν ότι δεν πρόκειται να γίνει κάποια προσφορά, οπότε δεν είχα να πάρω καμία απόφαση. Σκέφτηκα ότι θα έπρεπε να πάρω μια απόφαση, αλλά τελικά δεν ήταν απαραίτητο».
«Θα ήθελα να κερδίσει η Αργεντινή λόγω του τί σημαίνει για το ποδόσφαιρο ο Μέσι»
«Σε ποδοσφαιρικό επίπεδο, νομίζω ότι χάσαμε μια μεγάλη ευκαιρία και νιώθω άσχημα για αυτούς τους παίκτες. Στην πρώτη φάση νομίζω ότι ήμασταν σε πολύ καλό επίπεδο εκτός από αυτά τα 12 λεπτά με την Ιαπωνία. Η ομάδα των παικτών ήταν πολύ καλή. Βλέπω τους ημιτελικούς και δεν βλέπω κανέναν καλύτερο από εμάς».
Για το μέλλον του»: «Η εθνική ομάδα ήταν ένα όνειρο. Αυτό το στάδιο τελείωσε και θα περιμένω την έναρξη της επόμενης σεζόν. Μια πόρτα κλείνει αλλά ένα παράθυρο ανοίγει. Ένιωσα μεγάλη εκτίμηση. Είμαι σε ένα σημείο της καριέρας μου όπου Βλέπω τον εαυτό μου με επιθυμία να μπω σε έναν σύλλογο και να μπορέσω να αναπτύξω με ακρίβεια αυτό που έχω κάνει στην εθνική ομάδα».
Για τον διάδοχό του: «Ο Λουίς ντε λα Φουέντε είναι φαινόμενο, τον εμπιστεύομαι απόλυτα»
Το αγαπημένο του στο Παγκόσμιο Κύπελλο: «Κανείς δεν θα εκπλαγεί αν το Μαρόκο φτάσει στον τελικό. Κοιτάξτε πόσο τρελό, αλλά το αξίζει απόλυτα. Αν πρέπει να διαλέξω, θα ήθελα να κερδίσει η Αργεντινή λόγω του τί σημαίνει για το ποδόσφαιρο ο Λέο Μέσι»