Μια μοναδική εμπειρία βίωσαν 24 εργάτες που δούλεψαν στα εργοτάξια του Κατάρ για το Μουντιάλ 2022, καθώς έπαιξαν ποδόσφαιρο με παλαίμαχους θρύλους. Ρόλος διαιτητή για τον Τζιάνι Ινφαντίνο.
Δράση στο Μουντιάλ 2022 δεν υπήρξε τις τελευταίες δύο ημέρες και η FIFA βρήκε την ευκαιρία να προσφέρει μια μοναδική εμπειρία ζωής σε 24 εργάτες που εργάζονται στο Κατάρ για τη διεξαγωγή του τουρνουά, καθώς αναμετρήθηκαν με 24 θρύλους του ποδοσφαίρου και της FIFA.
Οι εργαζόμενοι είχαν συμμετάσχει σε έργα που αφορούσαν τα οκτώ υπερσύγχρονα στάδια και τους 42 χώρους προπόνησης και επιλέχθηκαν με βάση το πάθος τους για το ποδόσφαιρο, τη συμμετοχή τους στα κοινοτικά προγράμματα ποδοσφαίρου και την προηγούμενη συμμετοχή τους στο Κύπελλο Εργαζομένων – ένα ετήσιο τουρνουά που διοργανώνεται από την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία του Κατάρ για όλους όσους εργάζονται στη χώρα.
Από πλευράς των θρύλων του ποδοσφαίρου μεταξύ άλλων συμμετείχαν οι Μάρκο Ματεράτσι, Ρομπέρτο Κάρλος, Καφού, Γιούρι Τζορκάεφ, Κλάαρενς Ζέεντορφ και Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο. Οι δύο ομάδες έπαιξαν δύο 30λεπτα και διαιτητής ήταν ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο.
Ο Τζον Τέρι δήλωσε μεταξύ άλλων αμέσως μετά το ματς: “Είναι μια υπέροχη ιδέα από τη FIFA να ανταποδώσει μερικούς από τους εργαζόμενους που έχουν κάνει τόση σκληρή δουλειά σε αυτά τα φανταστικά γήπεδα. Το να ανοίξει τα γήπεδα και να το δουν δωρεάν, ήταν επίσης φανταστικό. Ήταν θαυμάσιο που ήρθαν και έπαιξαν μαζί μας, αλλά και για εμάς που τους συναντήσαμε. Σαν πρώην ποδοσφαιριστές είναι πάντα ωραίο να ζούμε τέτοιες στιγμές”.