Ο Ρονάλντο, το «φαινόμενο», κλήθηκε να σχολιάσει την εξέλιξη του Μουντιάλ, με τον ίδιο να είναι απόλυτα ειλικρινής λέγοντας πως θα ήταν υποκριτής αν υποστήριζε πως θα ήθελε να το κατακτήσει η Αργεντινή και ο Μέσι, ενώ παράλληλα αποθέωσε τον Εμπαπέ τονίζοντας που του θυμίζει τον ίδιο στα νιάτα του.

Ο άλλοτε «R9» της «σελεσάο» αναφορικά με τον Μέσι και την Αργεντινή απάντησε:

«Όλοι αξίζουν ένα Παγκόσμιο Κύπελλο, αλλά πρέπει να το κερδίζεις στο γήπεδο. Η Αργεντινή δεν παίζει πολύ καλά έχουν όμως μεγάλη επιθυμία. Τρέχουν πολύ, έχουν καρδιά και πάθος, και στο τέλος της ημέρας έχουν τον Μέσι που είναι κομβικός στο τελικό κομμάτι. Για να είμαι ειλικρινής αν έλεγα πως θα ήθελα να το κατακτήσει (το Παγκόσμιο Κύπελλο) η Αργεντινή, θα έλεγα ψέματα και θα ήμουν υποκριτής».

Για τον Εμπαπέ και τα τεχνικά του χαρακτηριστικά:

«Είναι ο καλύτερος στο Μουντιάλ, είναι εντυπωσιακό να τον βλέπεις να παίζει. Η Γαλλία είναι το μεγάλο φαβορί και το αποδεικνύει σε κάθε παιχνίδι. Πλέον έχει ένα επιπλέον χαρακτηριστικό, παίζει πιο γρήγορα από τους άλλους. Δεν είναι μόνο η δύναμη και η ταχύτητα, είναι το πως κινεί την μπάλα και πως σουτάρει. Είναι χαρακτηριστικά που μου θυμίζουν εμένα. Ξέρει και ο ίδιος τι προοπτικές έχει, στο χορτάρι είναι εκπληκτικός».

Ενώ δεν παρέλειψε να σχολιάσει και τον αποκλεισμό της «σελεσάο» απέναντι στην Κροατία για τα προημιτελικά:

«Δεν σπαταλήσαμε σωστά στο τέλος τον χρόνο. Έπρεπε να είμαστε πιο έξυπνοι, ήταν το μοναδικό που μας έλειπε για να πάρουμε την πρόκριση. Για εμένα η Βραζιλία έπαιξε πάρα πολύ καλά, όμως υστερήσαμε σε εμπειρία για το πως να διαχειριστούμε το προβάδισμα του 1-0».

Ο Ρονάλντο στο παρελθόν έφτασε εις διπλούν στην κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου, το 1994 (ΗΠΑ) και 2002 (Κορέα/Ιαπωνία), γράφοντας και ιστορία στον θεσμό όντας ο πρώτος σκόρερ αυτού με 15 τέρματα έως το 2014 όταν ο Μίροσλαφ Κλόζε (Γερμανία) του «έκλεψε» το ρεκόρ με 16 γκολ.