Αν υπάρχει ένας παίκτης που όσο πλησιάζει στη δύση της ποδοσφαιρικής καριέρας του γίνεται ολοένα καλύτερος, σε βαθμό που να αποθεώνεται από συμπαίκτες και αντιπάλους, αυτός δεν είναι άλλος από τον Ολιβιέ Ζιρού.
Τα τελευταία του άλλωστε κατορθώματα είναι ενδεικτικά, με τον φορ της Μίλαν να παίρνει τη θέση του τραυματία Μπενζεμά στη γραμμή κρούσης της εθνικής Γαλλίας στα γήπεδα του Κατάρ και να κάνει τους συμπατριώτες του να ξεχάσουν γρήγορα τον κάτοχο της Χρυσής Μπάλας, έχοντας πετύχει 4 γκολ σε πέντε ματς που τον έχουν φέρει στη δεύτερη θέση της λίστας των σκόρερ στο φετινό Μουντιάλ.
Το μυστικό του; Αυτό το αποκάλυψε η σύζυγός του, Τζένιφερ, σε συνέντευξη της στην γαλλική εφημερίδα “Figaro”, όπου έκανε λόγο για έναν παίκτη που δεν σταματάει να έχει κίνητρα και παραμένει ακμαίος έστω και με 17 χρόνια επαγγελματικής καριέρας στην πλάτη του.
“Για τον Ολιβιέ είναι τιμή να έχει ξεπεράσει τον Ανρί, είναι κάτι που τον κάνει υπερήφανο (σ.σ. είναι πλέον πρώτος σκόρερ της Γαλλίας με 53 γκολ, έχοντας δύο περισσότερα από τον Ανρί), η διαδρομή του αξίζει σεβασμό.
Μετά από 19 χρόνια κοινής διαδρομής με τον Ολιβιέ, εξακολουθεί να με εντυπωσιάζει. Έχει νοοτροπία 20χρονου και με το παρουσιάστικο που έχει, τραβάει σε όλους την προσοχή.
Πάρα πολλοί στην ηλικία του θα τα παρατούσαν, εκείνος δεν είναι ποτέ ικανοποιημένος. Θα γίνει όπως ο Ζλάταν. Το ποδόσφαιρο είναι το ναρκωτικό και η ζωή του, θα ακούσετε ακόμα πολλά για εκείνον”, δήλωσε μεταξύ άλλων.