Στις δυσκολίες που έβαλε στην ομάδα του η Αγγλία, στάθηκε ο Ντιντιέ Ντεσάν μετά τη νίκη-πρόκριση της Γαλλίας για τα ημιτελικά του Παγκόσμιου Κυπέλλου. Επιπρόσθετα, ο τεχνικός των «μπλε» συμπλήρωσε ότι οι «μπλε» θα κάνουν ό, τι μπορούν για να προκριθούν στον μεγάλο τελικό.
«Από κάθε άποψη ήταν ένα συναρπαστικό παιχνίδι απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα. Μας έκαναν τη ζωή δύσκολη. Έπαιξαν αθλητικά, ωστόσο εμείς μπορέσαμε να απαντήσουμε και να φτάσουμε στη νίκη. Είναι μια υπέροχη βραδιά. Αυτό ήταν που θέλαμε. Τώρα έχουμε ακόμα ένα παιχνίδι μπροστά μας. Ήταν ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα. Πήραμε την πρόκριση και είμαστε στα ημιτελικά του Παγκόσμιου Κυπέλλου.
Τώρα πρέπει να αφήσουμε πίσω το ματς και να στρέψουμε την προσοχή μας στον αγώνα της ερχόμενης Τετάρτης. Με αντίπαλο την Αγγλία το παιχνίδι ήταν σίγουρα γεμάτο με απαιτήσεις. Καταλογίστηκαν εναντίον μας δύο πέναλτι, ευτυχώς όμως οι αντίπαλοι έχασαν το ένα κι έτσι η αποστολή μας συνεχίζεται. Φυσικά, πλέον θα κάνουμε ό, τι μπορούμε για να πάρουμε την πρόκριση για τον μεγάλο τελικό», ανέφερε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του μετά το ματς ο 54χρονος προπονητής.