Η στιγμή για τα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου έφτασε! Οι οκτώ διεκδικητές του τροπαίου, είναι έτοιμοι να δώσουν τα πάντα για να φτάσουν στο «έβερεστ» του ποδοσφαίρου και να στεφθούν πρωταθλητές. Για να γίνει όμως αυτό, θα πρέπει πρώτα να ξεπεράσουν ορισμένα… εμπόδια τα οποία θα τους βάλουν οι αγαπημένοι τους συμπαίκτες στους συλλόγους που αγωνίζονται.

Κροατία-Βραζιλία

Ξεκινάμε από τον πρώτο, χρονικά, προημιτελικό. Την Πέμπτη στις 17:00 η Κροατία αντιμετωπίζει τη Βραζιλία στο «Education City Stadium» σε μια αναμέτρηση που αναμένεται να τραβήξει τα βλέμματα για αρκετούς λόγους. Μέσα σε αυτούς είναι και το… συναπάντημα του αρχηγού των Κροατών Λούκα Μόντριτς, με τα «παιδιά» του στη Ρεάλ Μαδρίτης, Βινίσιους, Έντερ Μιλιτάο και Ροντρίγκο. Οι τέσσερις τους έχουν καταφέρει να κερδίσουν αρκετούς τίτλους με τους «μερένχες» τα τελευταία χρόνια όμως τώρα είναι αναγκασμένοι να τεθούν αντιμέτωποι στο Κατάρ.

Παγκόσμιο Κύπελλο: Οι «εμφύλιοι» των προημιτελικών

Επιπλέον, ενδιαφέρουσα θα είναι και η κόντρα του αρχηγού της «σελεσάο» Τιάγκο Σίλβα με τον Ματέο Κόβασιτς που είναι συμπαίκτες στην Τσέλσι. Mεταξύ άλλων, πρόκειται να δούμε και την κόντρα των «σπιρουνιών», Ιβάν Πέρισιτς και Ριτσάρλισον που από το περασμένο καλοκαίρι είναι κάτοικοι Λονδίνου για λογαριασμό της Τότεναμ.

Παγκόσμιο Κύπελλο: Οι «εμφύλιοι» των προημιτελικών

Ολλανδία-Αργεντινή

Λίγες ώρες αργότερα στο «Iconic Stadium» του Λουσαΐλ θα φιλοξενηθεί το μεγάλο ντέρμπι μεταξύ της Ολλανδίας και της Αργεντινής. Όπως είναι φυσιολογικό τα φώτα θα πάνε ξανά πάνω στον Λιονέλ Μέσι που κυνηγάει όσο κανείς άλλος αυτό το τρόπαιο.
Το κυριότερο… δευτερεύον αντικείμενο συζήτησης όμως θα είναι και εδώ οι κόντρες ορισμένων εξαιρετικών ποδοσφαιριστών που διαπρέπουν στους συλλόγους τους.
Ξεκινάμε από την «νερατζούρο» μονομαχία μεταξύ του Λαουτάρο Μαρτίνες και του Στέφαν ντε Φράι που διαπρέπουν στην Ιταλία με τη φανέλα της Ίντερ. Η συμμετοχή και των δύο δεν είναι εγγυημένη ως προς την αρχική ενδεκάδα, ωστόσο δεν αποκλείεται να τους δούμε κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια του ματς.
Στις αποστολές των δύο ομάδων υπάρχει και μια… ιδέα από Μπάγερ Λεβερκούζεν, καθώς εκεί αγωνίζονται ο Εζεκίελ Παλάσιος και ο Τζέρεμι Φριμπόνγκ οι οποίοι κατέχουν «εφεδρικό» ρόλο στις εθνικές τους.
Άξιες προσοχής είναι επίσης και οι δύο κόντρες του Μάντσεστερ. Για την Γιουνάιτεντ ο Ταϊρίλ Μαλάσια και ο Λισάντρο Μαρτίνες θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους, όπως το ίδιο θα κάνουν και ο Νέιθαν Άκε με τον Ζούλιαν Άλβαρες που ανήκουν στη Μάντσεστερ Σίτι.

Παγκόσμιο Κύπελλο: Οι «εμφύλιοι» των προημιτελικών

Μαρόκο-Πορτογαλία

Το πρώτο ματς του Σαββάτου είναι εκείνο μεταξύ της μεγάλης έκπληξης του τουρνουά, Μαρόκου απέναντι στην Πορτογαλία του Φερνάντο Σάντος. Η πλάστιγγα φαίνεται να γύρει περισσότερο προς τους Ίβηρες, όμως οι Αφρικανοί είναι έτοιμοι για ακόμη μια εποποιία μετά και την πρόκριση επί της Ισπανίας.

Σε αυτήν την αναμέτρηση υπάρχει άρωμα… Παριζιάνικο, αφού ο πιθανώς καλύτερος δεξιός μπακ του πλανήτη Ασχράφ Χακίμι, θα προσπαθήσει να ανακόψει τον δρόμο στον συμπαίκτη του στην Παρί Σεν Ζερμέν, Βιτίνια. Η «κόντρα» θα γινόταν ακόμη μεγαλύτερη αν δεν αποχωρούσαν με τραυματισμό από την Πορτογαλία, ο Νούνο Μέντες και ο Nτανίλο Περέιρα.

Αγγλία-Γαλλία

Η σύγκρουση δύο μεγάλων εθνών, αναμένεται να μεταφερθεί και στο «Al Bayt Stadium» της Ντόχα το βράδυ του Σαββάτου. Αγγλία και Γαλλία, έχουν αμφότερες εντυπωσιάσει ως τώρα στο τουρνουά, με την αρωγή των μονάδων που διαθέτουν.
Στην Ντόχα, οι φίλοι της Λίβερπουλ πρόκειται να δουν τον αρχηγό τους, Τζόρνταν Χέντερσον να δίνει τα πάντα για να αποκλείσει τον έτερο εκπρόσωπο του «Άνφιλντ» Iμπραχίμα Κονατέ.
Κάτι αντίστοιχο αναμένεται να συμβεί και με τους υποστηρικτές της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που πρόκειται να… διαιρεθούν για λογαριασμό του Ραφαέλ Βαράν ο οποίος έχει να αντιμετωπίσει τρεις «κόκκινους διαβόλους». Τον Μάρκους Ράσφορντ, τον Χάρι Μαγκουάιρ και τον Λουκ Σο.
Στο γήπεδο όμως εντοπίζεται και η επικείμενη συνάντηση «κανονιέρηδων». Το βασικό στέλεχος των «τριών λιονταριών» Μπουκάγιο Σάκα και ο συμπαίκτης του στην Άρσεναλ, Άαρον Ράμσντεϊλ θέλουν να κερδίσουν το… στοίχημα από τον Γουίλιαμ Σαλιμπά που θα τους κοιτά από την «τρικολόρ» όχθη.

Παγκόσμιο Κύπελλο: Οι «εμφύλιοι» των προημιτελικών