Ο ομοσπονδιακός προπονητής της Βραζιλίας, Τίτε, ενόψει του αυριανού αγώνα με αντίπαλο την Κροατία για τα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου απάντησε μεταξύ άλλων στις κριτικές που δέχτηκε για τον πανηγυρισμό του στο γκολ που πέτυχε η ομάδα του κόντρα στη Νότια Κορέα, ενώ αναφέρθηκε και στην κατάσταση της υγείας του Πελέ.
«Όποιος μας επιτίθεται για αυτούς τους πανηγυρισμούς δεν γνωρίζει την κουλτούρα της Βραζιλίας, τον τρόπο ζωής των Βραζιλιάνων, που είναι μέρος της εκπαίδευσης των παιδιών μας. Εάν χρειαστεί να χορέψω ξανά, θα το κάνω. Το μόνο έχω ζητήσει από τους παίκτες μου είναι να με κρύψουν. Η ιστορία μου έχει δείξει πως δείχνω σεβασμό προς όλους. Έκανα αυτό το χορό μαζί με τον Ριτσάρλισον στο πλαίσιο του δεσίματος με τη νέα γενιά. Είμαι 61 ετών και σχεδόν όλοι οι παίκτες θα μπορούσαν να είναι εγγόνια μου», επεσήμανε σχετικά.
Για το παιχνίδι που ακολουθεί κόντρα στην Κροατία, σημείωσε: «Οι Κροάτες έχουν τεχνικές αρετές ως άτομα και ως ομάδα, αποτελούν παράδειγμα ανθεκτικότητας και υπομονής».
Επιπρόσθετα, ο εκλέκτορας της «σελεσάο» μίλησε και για την κατάσταση της υγείας του Πελέ, στον οποίο οι διεθνείς αφιέρωσαν τη νίκη τους επί της Νότιας Κορέας στη φάση των «16» του Μουντιάλ:
«Είναι πηγή έμπνευσης για όλους και ελπίζω να αναρρώσει. Η δύσκολη στιγμή του ένωσε τους οπαδούς σε όλο τον κόσμο. Ο Πελέ είναι παγκόσμιο σύμβολο αλληλεγγύης».