Το χαμένο πέναλτι του Μάρκο Λιβάγια και δη ο τρόπος με τον οποίο αποφάσισε να το εκτελέσει στη διαδικασία των πέναλτι του Ιαπωνία-Κροατία προκάλεσαν τον αρνητικό σχολιασμό του Άλαν Σίρερ, ο οποίος καυτηρίασε τη χαλαρότητα του Κροάτη άσου από τα 11 βήματα.
Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής που ήταν σπεσιαλίστας στα χτυπήματα από την άσπρη βούλα και νυν σχολιαστής του BBC μαζί με τον Ρίο Φέρντιναντ κατέκρινε τον άλλοτε άσο της ΑΕΚ για την εκτέλεσή του.
«Ήταν πολύ χαλαρός, έτρεξε χαλαρά. Ήταν αστείο. Δεν μπορείς να πηγαίνεις έτσι προς την μπάλα όπως ο Λιβάγια. Αν πας να σουτάρεις έτσι πρέπει να ευστοχήσεις, αλλιώς φαίνεσαι τελείως ηλίθιος. Το ίδιο έκανε τις προάλλες και ο Λεβαντόβσκι. Όταν πας τόσο αργά προς την μπάλα, δεν μπορείς να τη στείλεις με τη δύναμη που πρέπει», είπε αρχικά για να προσθέσει:
«Πρέπει να πάρεις την μπάλα, να επιλέξεις πού να σουτάρεις, να τρέξεις αποφασιστικά και να σουτάρεις όσο πιο δυνατά μπορείς. Αυτό ακριβώς έκανε ο Πάσαλιτς, ο οποίος σούταρε αποφασιστικά, διάλεξε ένα σημείο και σκόραρε. Δεν είναι εύκολο σε αυτό το σημείο, αλλά έδειξε πώς γίνεται».