Ο παππούς του Ντόμινικ Λιβάκοβιτς είχε ζητήσει το μακρινό 2006 από τον Λούκα Μόντριτς ένα αυτόγραφο για τον 11χρονο τότε εγγονό του, με τον οποίο αρκετά χρόνια μετά ο μέσος της Ρεάλ θα γινόταν συμπαίκτης την εθνική Κροατίας.
Το 2006 ήταν η πρώτη χρονιά του Λούκα Μόντριτς στην εθνική Κροατίας. Σε ηλικία 21 χρονών ο μέσος της Ρεάλ κλήθηκε στην αποστολή της ομάδας από τον Ζλάτκο Κράντσαρ για τα φιλικά παιχνίδια πριν από το Μουντιάλ της Γερμανίας το 2006.
Εκείνο το έτος ο Ντόμινικ Λιβάκοβιτς ήταν μόλις 11 ετών. Ονειρευόταν από μικρός ένα λαμπρό μέλλον στο ποδόσφαιρο και η μοίρα τα έφερε έτσι που 11 χρόνια μετά ήρθε η πρώτη κλήση στην εθνική ομάδα.
Το απόγευμα της Δευτέρας (5/12) ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής μάλιστα, της Κροατίας, αφού έσωσε την ομάδα του και την οδήγησε στα ημιτελικά του Μουντιάλ, πιάνοντας τρία πέναλτι.
Πριν συνυπάρξουν το 2017 όμως, στην εθνική, ο μικρός τότε Λιβάκοβιτς θαύμαζε τον Μόντριτς. Έτσι, το 2006 ο παππούς του του εξασφάλισε το αυτόγραφο του Μόντριτς, με τον οποίο αρκετά χρόνια μετά έφτασαν μέχρι τον τελικό του Μουντιάλ του 2018 και φέτος πανηγύρισαν την πρόκριση στους “4”.