Ο 23χρονος μεσοεπιθετικός της Πάφου, Όνι Βαλακάρι, αγωνίστηκε στη χθεσινή φιλική αναμέτρηση κόντρα στον Παναθηναϊκό και έδειξε ορισμένα πολύ καλά στοιχεία του. Ο Βαλακάρι είναι διεθνής με την Εθνική Φινλανδίας και έχει κεντρίσει  το ενδιαφέρον αρκετών συλλόγων τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό.
Στη φιλική αναμέτρηση της Κυριακής και για όσο αγωνίστηκε έκανε πραγματικά τη διαφορά. Αγωνιζόμενος στη θέση πίσω από τον επιθετικό μοίραζε σωστά το παιχνίδι και δημιούργησε ουκ ολίγες επικίνδυνες καταστάσεις στην εστία του τριφυλλιού. Με εντυπωσιακό σουτ στο 39ο λεπτό του αγώνα από τα 25 περίπου μέτρα δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Γιούρι Λοντίγκιν. Ωστόσο δεν έμεινε σε αυτό. Στο 45ο λεπτό του αγώνα ήταν ο παίκτης που έδωσε την πάσα για να μπορέσει ο Μπετανκούρ να κάνει το 2-0. Μάλιστα οφείλουμε τονίσουμε ότι την αμέσως προηγούμενη μέρα είχε αγωνιστεί για 18 λεπτά και στην αναμέτρηση της Πάφου με τον Ολυμπιακό Λευκωσίας, ματς το οποίο έληξε 1-1.
Την φετινή σεζόν έχει αγωνιστεί σε 14 παιχνίδια με την Πάφο (785 λεπτά συνολικά) και έχει πετύχει 4 γκολ ενώ έχει μοιράσει 3 ασίστ. Με τον τρόπο αυτό μάλιστα έχει συμβάλει στο να βρίσκεται η ομάδα στην πρώτη θέση του κυπριακού πρωταθλήματος.
Όπως προαναφέραμε έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον αρκετών ομάδων και για τον λόγο αυτό η Πάφος πριν από λίγες μέρες επέκτεινε τη συνεργασία του μαζί του μέχρι το 2026.

Η καριέρα του: Από τις ακαδημίες της Καπιλάν Πάλο μέχρι την Πάφο
Ο Όνι Βαλακάρι άρχισε να παίζει ποδόσφαιρο από πολύ μικρή ηλικία και για την ακρίβεια όταν ήταν 8 ετών βρέθηκε στις ακαδημίες της Κάπιλαν Πάλο. Η συγκεκριμένη ομάδα βρίσκεται στο Ελσίνκι και αγωνίζεται στην τρίτη κατηγορία του φινλανδικού πρωταθλήματος. Εκεί ο 23χρονος πλέον έκανε τα πρώτα ποδοσφαιρικά του βήματα και όσο περνούσαν τα χρόνια γινόταν όλο και καλύτερος και ξεχώριζε από τα υπόλοιπα παιδιά της ηλικίας του.
Έτσι σε ηλικία 13 ετών πήγε στις ακαδημίες της Σεϊναγόγκι, ομάδα που βρίσκεται στην πρώτη κατηγορία του φινλανδικού πρωταθλήματος. Και εκεί φυσικά έκανε τη διαφορά και από μικρή ηλικία μπήκε στις σημειώσεις αρκετών συλλόγων. Εκεί λοιπόν μεγάλωσε ποδοσφαιρικά.Τη σεζόν 16/17 που αγωνίστηκε στην under 19 σημείωσε 5 ματς πέντε γκολ και οι ιθύνοντες του συλλόγου τον ανέβασαν στην πρώτη ομάδα με την οποία έκανε και τις πρώτες τέσσερις επαγγελματικές του εμφανίσεις.
Το καλοκαίρι του 2017 πήρε μεταγραφή για την Τουρούν. Την πρώτη του σεζόν στην Τουρούν με 6 γκολ και 2 ασίστ σε 13 εμφανίσεις και την βοήθησε ώστε να ανέβει στην πρώτη κατηγορία του φινλανδικού πρωταθλήματος. Στην πρώτη του σεζόν στην μεγάλη κατηγορία πέτυχε 5 γκολ σε 20 εμφανίσεις και κάπως έτσι πήρε μεταγραφή για την Τρόμσο, όπου αγωνίστηκε μέχρι τον Ιανουάριο του 2020. Με τη φανέλα της Τρόμσο πραγματοποίησε 45 εμφανίσεις και πέτυχε 9 γκολ ενώ μοίρασε και 1 ασίστ.
Η κυπριακή Πάφος τον ανακάλυψε και τον ενέταξε στο δυναμικό της τον Ιανουάριο του 2020. Με την Πάφο πραγματοποιεί εκπληκτικές εμφανίσεις και μάλιστα σε αυτά τα 2,5 χρόνια σε 85 επίσημες εμφανίσεις έχει πέτυχε 35 γκολ και έχει μοιράσει 15 ασίστ. Πέρυσι αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της ομάδας ενώ συμπεριλήφθηκε στην καλύτερη ενδεκάδα του κυπριακού πρωταθλήματος.
Σε όλα αυτά να προσθέσουμε ότι είναι διεθνής με την Εθνική Φινλανδίας (από τις μικρές ηλικιακές ομάδες μέχρι και τους άνδρες) και έχει καταγράψει συνολικά 11 συμμετοχές ενώ έχει πετύχει και ένα γκολ. Επίσης βρισκόταν στην αποστολή της ομάδας στο Euro 2020,χωρίς να πάρει χρόνο συμμετοχής.
Highlight της μέχρι τώρα πορείας του με την Εθνική ομάδα ήταν το ανεπίσημο ντεμπούτο με τη φανέλα της Εθνικής του ομάδας κόντρα στην Γαλλία. Στις 11 Νοεμβρίου του 2020 ο Βαλακάρι είχε πραγματοποιήσει μια σούπερ εμφάνιση ενώ είχε πετύχει και το ένα από τα δύο γκολ της νίκης της Εθνικής του. Μάλιστα το γκολ ήταν εντυπωσιακό.

Τα χαρακτηριστικά του: Μαγικό αριστερό, σουτάρα και πάσα… διαβήτης
Ο Όνι Βαλακάρι παρότι είναι μόλις 23 ετών έχει χαρακτηριστικά τα οποία δεν μπορούν να περάσουν απαρατήρητα. Ο 23χρονος Φινλανδός είναι ένας ποδοσφαιριστής που έχει τρομερή τεχνική κατάρτιση και εκπληκτικά φυσικά προσόντα, αν σκεφτεί κανείς ότι έχει ύψος 1.87 μ. Με την μπάλα στα πόδια είναι εντυπωσιακός και σχεδόν αλάνθαστος. Με το αριστερό του πόδι μπορεί να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις σε κάθε αντίπαλη άμυνα.
Παράλληλα, διαθέτει πολύ δυνατό σουτ, το οποίο το χρησιμοποιεί ουκ ολίγες φορές. Από τα στατιστικά του μάλιστα καταλαβαίνει κανείς ότι έχει τρομερή επαφή με τα δίχτυα αναλογικά με την θέση του. Όπως φάνηκε και στο φιλικό με τον Παναθηναϊκό δεν χρειάζεται και πολύ… χρόνο για να γίνει επικίνδυνος και να σκοράρει. Σε όλα αυτά να προσθέσουμε και πόσο βοηθάει την ομάδα του στο ψηλό παιχνίδι, δηλαδή σε όλες τις στατικές φάσεις.
Κατά καιρούς αρκετές ομάδες έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή και από την Ελλάδα και από το εξωτερικό, με τα ρεπορτάζ από την Κύπρο να αναφέρουν ότι πρόσφατα απορρίφθηκε πρόταση από το  MLS.