Το ματς των «16» με τη Νότια Κορέα ήταν ιδιαίτερο για τον Νεϊμάρ, ο οποίος πέτυχε το 2-0 και έγινε ο τρίτος Βραζιλιάνος που σκοράρει σε τρία ή περισσότερα Μουντιάλ.
Ο σούπερ σταρ της Βραζιλίας και της Παρί Σεν Ζερμέν βλέπει από απόψε το όνομά του να βρίσκεται δίπλα σ’ αυτά των μεγάλων Πελέ και Ρονάλντο, με δεδομένο πως ο πρώτος είχε σκοράρει σε τέσσερις διαφορετικές διοργανώσεις, ενώ ο Ρονάλντο σε τρεις. Όσο για τον «Νέι», είχε σκοράρει στο Μουντιάλ του ’14 που έγινε στη Βραζιλία, είχε βρει δίχτυα στο Παγκόσμιο Κύπελλο του ’18 στη Ρωσία και το έκανε και στο Κατάρ.
Ο Νεϊμάρ, όμως, κυνηγά και άλλο ρεκόρ, αυτό του Πελέ με τα περισσότερα  γκολ με τη φανέλα της Βραζιλίας. Ο ζωντανός θρύλος του παγκόσμιου ποδοσφαίρου μετράει 77 γκολ και ο Νεϊμάρ βρίσκεται ένα μόλις μακριά από την ισοφάριση (έχει 76). Ο επιθετικός της Παρί Σεν Ζερμέν έχει ήδη περάσει τα 62 γκολ του Ρονάλντο.
Σε Παγκόσμια Κύπελλα, αυτό το γκολ του ήταν το έβδομο σε 12 εμφανίσεις, ενώ ο απολογισμός τερμάτων σε Παγκόσμια Κύπελλα για τον Ρονάλντο και τον Πελέ είναι 15 και 12 γκολ, αντίστοιχα.