Ο Εμανουέλ Μακρόν παρακολουθεί ποδόσφαιρο και έδειξε πρόσφατα το μεγάλο ενδιαφέρον του για αυτό όταν επικοινώνησε με τον Κιλιάν Εμπαπέ για να του δώσει να καταλάβει για ποιο λόγο έπρεπε να απορρίψει την πρόταση της Ρεάλ και να παραμείνει στην Παρί.
Όπως ήταν αναμενόμενο, τώρα που η εθνική Γαλλίας βρίσκεται στα γήπεδα του Κατάρ και προσπαθεί να υπερασπιστεί τον τίτλο της παγκόσμιας πρωταθλήτριας που κατέκτησε το 2018 στην Ρωσία είναι ένθερμος υποστηρικτής της, με τον πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας να αποδεικνύεται μάλιστα και γνώστης του αθλήματος.
Το απέδειξε με την τοποθέτησή του πριν από το νοκ-άουτ ματς με την Πολωνία με φόντο τα προημιτελικά, με τον Μακρόν να βρίσκει τα πάντα! Την ομάδα που θα έπαιρνε την πρόκριση, το ακριβές σκορ αλλά και τους σκόρερ της συνάντησης!
“Πιστεύω θα κερδίσουμε (σ.σ. η Γαλλία) 3-1. Ο Λεβαντόβσκι θα βάλει το ένα, όπως και ο Εμπαπέ ή ενδεχομένως ο Ζιρού που θέλει να γράψει ιστορία”, είχε δηλώσει στην Parisien, με την ασπρόμαυρη στρογγυλή θεά να τον δικαιώνει.
Η Γαλλία επιβλήθηκε με σκορ 3-1 παίρνοντας την πρόκριση έχοντας για σκόρερ τον Ζιρού που έγραψε ιστορία και τον Εμπαπέ ενώ το γκολ της τιμής για τους Πολωνούς σημειώθηκε από τον Λεβαντόβσκι στην τελευταία φάση του ματς.