Θέση για το ζήτημα της μη συμμετοχής του Ιωάννη Παπαπέτρου με την Εθνική Ελλάδας στα πρόσφατα «παράθυρα», πήρε ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς.
Ο προπονητής της Παρτίζαν διέψευσε κατηγορηματικά τις φήμες που ήθελαν εκείνος να μην επιτρέπει στον διεθνή φόργουορντ να παίξει με την «επίσημη αγαπημένη», αποκαλύπτοντας παράλληλα πως ο παίκτης του ταλαιπωρήθηκε από ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας και μάλιστα πως εκμεταλλεύτηκε τη διακοπή για να επισκεφτεί τον γιατρό του!
«Όπως γίνεται πάντα, όταν έρχονται τα προκριματικά των εθνικών ομάδων όλοι μιλούν γι’ αυτά. Πριν, κανείς δεν αναφέρεται σ’ αυτά και τώρα που πέρασαν όλοι τα ξεχνούν. Αυτό διαρκεί όσο είναι τα παιχνίδια. Λυπάμαι πολύ που έρχονται άνθρωποι που δεν έχουν επιβεβαιωμένες πληροφορίες, όπως ότι εγώ δεν επέτρεψα στον Ιωάννη Παπαπέτρου να παίξει με την Εθνική ομάδα της Ελλάδας. Φυσικά αυτό είναι απολύτως ψευδές. Μάλιστα, είχε ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας και εκμεταλλεύτηκε τη διακοπή για να δει τον γιατρό του», δήλωσε στο «Sport Klub» ο Ζοτς και πρόσθεσε:
«Από ‘κει και πέρα, είναι γνωστή η άποψή μου ότι είμαι πάντα υπερήφανος για την εθνική ομάδα και πως πάντα λέω στους παίκτες μου ότι δεν υπάρχει μεγαλύτερη τιμή από τη συμμετοχή στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας σου. Και δεν το λέω μόνο για τη Σερβία, αλλά για όλες τις χώρες. Ξέρουμε ότι εδώ και πολλά χρόνια τα παιχνίδια της Ευρωλίγκας συμπίπτουν με αυτά των εθνικών ομάδων και κάθε φορά νιώθουμε έκπληκτοι που συμβαίνει αυτό. Είμαι έτοιμοι να μιλήσουμε γι’ αυτό, αλλά όταν τελειώνει όλο αυτό, κανείς δεν νοιάζεται».