Ο Λιονέλ Μέσι κερδίζει πέναλτι από τον Βόιτσεκ Σέζνι. Έναν από τους μόλις τρεις τερματοφύλακες, που έχουν διατηρήσει ως στιγμής ανέπαφη την εστία τους. Ο Πολωνός ήταν εξαιρετικός για 35 λεπτά, αλλά μετά από εντυπωσιακές επεμβάσεις… παρασύρθηκε.
Αποφάσισε να κάνει έξοδο σε μία… αχρείαστη περίπτωση, βρήκε τον Λιονέλ Μέσι, ο VAR θεώρησε πως το χτύπημα ήταν τέτοιο ώστε να αποδοθεί η εσχάτη των ποινών και ο Μάκελι το έδωσε.
Οι δυο τους τέθηκαν αντιμέτωποι, αλλά ο Αργεντινός δεν κατάφερε να σκοράρει για 107η φορά στην καριέρα του από την «λευκή» βούλα. Διάλεξε την δεξιά γωνία, νικήθηκε από τον Σέζνι και η αρνητική «πρωτιά» στην καριέρα του είναι γεγονός.
Ποια είναι αυτή; Κανένας παίκτης στην ιστορία του Μουντιάλ δεν έχει δει αντίπαλο τερματοφύλακα να του αποκρούει πέναλτι σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις. Επίσης, κανένας, πλην του Λιονέλ Μέσι και του Ασαμόα Γκιάν, δεν έχει αστοχήσει σε πέναλτι, δύο φορές στην καριέρα του σε Παγκόσμιο Κύπελλο.
Έμελλε στα αρνητικά αυτά στατιστικά, ο Λιονέλ Μέσι να δει το όνομά του να συμπεριλαμβάνεται. Πότε ήταν η προηγούμενη φορά, που ο Αργεντινός αστόχησε σε Μουντιάλ από τα «11» βήματα;
Στο τουρνουά του 2018, στο 1-1 απέναντι στην Ισλανδία, με τον Χάλντορσον να αποκρούει!