Αρκετή ένταση είχε η απογευματινή προπόνηση της Τρίτης (29/11) στον Παναθηναϊκό με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς να ρίχνει το βάρος πρώτα σε άσκηση πάνω στα τελειώματα των φάσεων κι ακολούθως σε διπλό με εντολές για σωστή ανάπτυξη των επιθέσεων και πρέσινγκ τριών παικτών πάνω στην μπάλα.

Οι πράσινοι όπως σε κάθε προπόνηση έτσι και την Τρίτη ξεκίνησαν με το καθιερωμένο ζέσταμα και τις ασκήσεις με κορόιδο και εν συνεχεία οι παίκτες του τριφυλλιού δούλεψαν για σχεδόν μισή ώρα στα τελειώματα με σέντρα από τα δεξιά και τα αριστερά και τρεις διαφορετικές κινήσεις τριών παικτών οι οποίοι έπαιρναν θέση μέσα στην περιοχή.

Στην αριστερή πλευρά ήταν οι Χουάνκαρ, Σαβιέρ (μετά προστέθηκε κι ο Κυριόπουλος) που έβγαζαν τις σέντρες και την ίδια δουλειά από τα δεξιά έκαναν οι Κώτσιρας, Βαγιαννίδης και Σάντσες.

 

Στη συνέχεια οι παίκτες του Παναθηναϊκού χωρίστηκαν για δίτερμα στα 2/3 του γηπέδου.

Με τους “πορτοκαλί” έπαιξαν οι Χριστογεώργος, Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Κουρμπέλης (Σιδεράς), Τσόκαϊ, Χουάνκαρ, Κυριόπουλος, Μπερνάρ, Βαγιαννίδης, Σαβιέρ, Καμπετσής και με τους “μπλε” οι Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Σάντσες, Μάγκνουσον, Σάρλια, Ρούμπεν, Τσέριν, Συμεωνίδης, Παλάσιος, Κρυπαράκος και Σπόραρ.

 

 

Τη νίκη πήραν οι “μπλε” επικρατώντας 3-2, χάρις στα γκολ των Τσέριν, Σπόραρ και Παλάσιος, ενώ για τους πορτοκαλί και τα δύο τέρματα τα πέτυχε ο Καμπετσής.

Ο Γιοβάνοβιτς δεν σταμάτησε να δίνει εντολές στο διπλό για σωστή ανάπτυξη του παιχνιδιού (build up) και σωστή πίεση. Όταν η μια ομάδα έκανε build up, τρεις αντίπαλοι έπεφταν πάνω στην μπάλα για πίεση, με οδηγία να κοιτάζουν τη σωστή κίνηση του συμπαίκτη τους για να υπάρχει σωστός συγχρονισμός.

 

Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε μετά από μιάμιση ώρα. Την Τετάρτη (30/11) οι “πράσινοι” θα προπονηθούν μόνο το πρωί, ενώ την Πέμπτη (1/12) θα δώσουν το πρώτο φιλικό τους με αντίπαλο την ισραηλινή Χαποέλ Μπερ Σεβά στις 12:00.