Το  ΑΠΟΕΛ θριάμβευσε επί της Ομόνοιας στο ντέρμπι και το SDNA συνάντησε τον Χοσέ Άνχελ Κρέσπο στο ΓΣΠ, σε μία συνέντευξη με πολλές ατάκες
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Κρέσπο στο SDNA:
Ένα ακόμη ντέρμπι στην καριέρα σου, ένα από τα πολλά, πώς το έζησες;
ΑΠΟΕΛΟμόνοια σαν να λέμε ΠΑΟΚ – Άρης.
«Είμαι πολύ χαρούμενος, για να είμαι ειλικρινής ήταν το πρώτο μου ντέρμπι αυτή τη σεζόν, κερδίσαμε με 4-0 και πήραμε μια καθαρή νίκη και είμαι πολύ χαρούμενος καθώς αξίζαμε αυτήν τη νίκη. Ήταν ένα ντέρμπι της πόλης, όλοι γνωρίζουν τι σημαίνει ένα ντέρμπι ανάμεσα στον ΑΠΟΕΛ και την Ομόνοια, είναι σαν να λέμε ένα ΠΑΟΚ – Άρης. Ήμουν στον ΠΑΟΚ έξι χρόνια δεν έχασα κανένα ντέρμπι και θέλω να το συνεχίσω και στην Κύπρο. Τουλάχιστον ξεκίνησα καλά».
Αγωνίστηκες ως δεξί στόπερ στο συγκεκριμένο παιχνίδι αν και στον ΠΑΟΚ έπαιξες ως αριστερό στόπερ…
«Ξεκίνησα να παίζω αριστερά αλλά μετά τον τραυματισμό του δεξιού στόπερ, τοποθετήθηκα εγώ στα δεξιά αφού εκείνος που ήταν διαθέσιμος παίζει με το αριστερό πόδι και έπαιξε εκεί. Ένιωσα καλά, ένιωσα άνετα και ελπίζω να συνεχίσω έτσι».
Πως πηγαίνουν τα πράγματα στο ΑΠΟΕΛ για τον Κρέσπο;
«Τα πάμε καλά, έχουμε μια καλή αμυντική συμπεριφορά, έχουμε δεχθεί μόλις τρία γκολ σε δώδεκα παιχνίδια και είμαι χαρούμενος για την ομάδα μας. Επίσης, είναι σημαντικό πώς σε αυτό το παιχνίδι σκοράραμε τέσσερα γκολ και αν συνεχίσουμε έτσι θα τα πάμε καλά…»
Στην Ελλάδα δεν είχες αγωνιστεί ποτέ σε ντέρμπι παρουσία οπαδών των δυο ομάδων εκτός από τελικούς Κυπέλλου. Περίεργο συναίσθημα;
«Είχα την ίδια απορία κατά τη διάρκεια της εβδομάδας. Όταν έμαθα για την παρουσία οπαδών και των δύο ομάδων χάρηκα πολύ γιατί είναι πολύ ωραίο συναίσθημα οι οπαδοί να υποστηρίζουν την ομάδα τους και να βρίσκονται μαζί στο ίδιο γήπεδο. Είναι ωραίο για το ποδόσφαιρο και ένιωσα όμορφα που το έζησα».
Πως είναι η ζωή στην Κύπρο;
«Είμαι πολύ καλά. Η ζωή είναι ήρεμη εδώ και ήσυχη. Ο καιρός είναι εξαιρετικά καλός. Μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα κάναμε προπονήσεις μόνο το απόγευμα λόγω της ζέστης. Προσαρμοστήκαμε ως οικογένεια πολύ καλά και γρήγορα άλλωστε η Ελλάδα με την Κύπρο μοιάζουν πολύ και είμαι πολύ χαρούμενος εδώ και όλα είναι πολύ καλά».
Πως βλέπεις τον εαυτό σου στα… κίτρινα;
«Το χρώμα είναι κίτρινο και μπλε. Αλλά μην ανησυχείτε έχουμε και πορτοκαλί φανέλα και μερικές φορές παίζουμε και με εκείνη. Έχουμε επίσης και λευκή φανέλα που είναι πολύ ωραία αλλά συνήθως παίζουμε με αυτή την κίτρινη-μπλε και ξέρω ότι είναι ένα περίεργο χρώμα για τους οπαδούς του ΠΑΟΚ (σ.σ. γελάει)».