Αν η Ανόρθωση θέλει να διεκδικήσει κάτι περισσότερο στο πρωτάθλημα από απλά μία θέση στην πρώτη 6άδα, θα πρέπει να βρει τον τρόπο να παίρνει νίκες και δη στα ντέρμπι, που αποτελεί ως τώρα τη μεγάλη της αδυναμία καθώς στα προηγούμενα πέντε που έδωσε, ούτε βαθμό πήρε αλλά ούτε γκολ πέτυχε.
Αντιλαμβάνεται κανείς πως αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί. Χρειάζεται για πολλούς λόγους το διπλό την Κυριακή κόντρα στην ΑΕΛ στο Τσίρειο, τόσο για βαθμολογικούς όσο και για την αυτοπεποίθησή της.
Εμπόδιο στην προσπάθειά της δεν είναι μόνο η αντίπαλος, αλλά και τα πολλά αγωνιστικά προβλήματα, αφού δεν υπολογίζονται οι Εμπραλίτζε, Πάντσεον, Ιωάννου, Λόρια και είναι αμφίβολος ο Σάμπο.
Αν ο τελευταίος προλάβει, τότε θα αγωνιστεί στη μεσαία γραμμή με Αρτυματά. Σε αντίθετη περίπτωση θα παίξει ο Χρυσοστόμου. Εκτιμάται πως ο Μουνιόθ θα επαναφέρει το σύστημα με τετράδα στην άμυνα, έχοντας τον Κεραυνό στο τέρμα, τους Μπαϊσίνιο-Χαρογιάν στα στόπερ και τους Κίκο-Αμπαρτζουμιάν στα μπακ.
Η επίθεση αποτελεί ερωτηματικό. Αν ο Νινγκά παίξει στην κορυφή, στα άκρα θα αγωνιστούν οι Φερέιρα-Κορέια, έχοντας σε ελεύθερο ρόλο τον Λάζαρο ή τον Γουαρίς. Αν επιλεγεί ο Ράντονιτς, θα μεταφερθεί στο άκρο ο Νινγκά.

Ανδρέας Βεντούρης