Ο Πεπ Γκουαρδιόλα συνεχίζει με τη Μάντσεστερ Σίτι για ακόμα δύο χρόνια, με τους Πολίτες να ανακοινώνουν την Τετάρτη (23/11) την επέκταση της συνεργασίας τους μέχρι το καλοκαίρι του 2025.
Ο 51χρονος τεχνικός ανέλαβε τη Σίτι το καλοκαίρι του 2016 και έκτοτε έχει πανηγυρίσει την κατάκτηση τεσσάρων Premier League, τεσσάρων Λιγκ Καπ και ενός Κυπέλλου Αγγλίας.
Έχει κάτσει στον πάγκο των Πολιτών σε 374 παιχνίδια και είναι ο δεύτερος μακροβιότερος προπονητής του συλλόγου μετά τον Λες ΜαΚντόουολ, ο οποίος κατάφερε να διευθύνει την ομάδα σε 587 από το 1950 έως το 1963.
Η ανακοίνωση της Μάντσεστερ Σίτι:
“Η Μάντσεστερ Σίτι είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι ο Πεπ Γκουαρδιόλα υπέγραψε νέο διετές συμβόλαιο.
Η τελευταία του συμφωνία σημαίνει ότι θα παραμείνει στο Etihad μέχρι το καλοκαίρι του 2025.
Ο χρόνος του Γκουαρδιόλα στη Σίτι είναι γεμάτος επιτυχίες. Μέχρι στιγμής έχει κερδίσει 11 μεγάλα τρόπαια, συμπεριλαμβανομένων των τεσσάρων από τους πέντε τελευταίους τίτλους της Premier League.
Σε όλες τις διοργανώσεις, έχει κερδίσει 271 από τους 374 αγώνες που έχει παρακολουθήσει, δίνοντάς του ένα αξιοσημείωτο ποσοστό νικών 72,4%. Η Σίτι έχει σκοράρει 921 γκολ κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, με μέσο όρο 2,46 γκολ ανά παιχνίδι”.
Επιβεβαιώνοντας την είδηση, ο Πρόεδρος της Μάντσεστερ Σίτι Κάλντουν Αλ Μουμπάρακ δήλωσε:
“Είμαι χαρούμενος που το ταξίδι του Πεπ με την Μάντσεστερ Σίτι θα συνεχιστεί. Έχει ήδη συνεισφέρει τόσα πολλά στην επιτυχία και τη δομή αυτού του οργανισμού και είναι συναρπαστικό να σκεφτόμαστε τι θα μπορούσε να είναι δυνατό δεδομένης της ενέργειας, της πείνας και της φιλοδοξίας που έχει σαφώς ακόμα.
Υπό την πολύ ιδιαίτερη ηγεσία του η πρώτη μας ομάδα έχει καταφέρει τόσα πολλά, παίζοντας συνεχώς και εξελίσσοντας συνεχώς, ένα στυλ ποδοσφαίρου που θαυμάζεται σε όλο τον κόσμο. Όπως κάθε οπαδός της Σίτι, ανυπομονώ για αυτό που θα ακολουθήσει”.
Κι ο Γκουαρδιόλα μίλησε για την χαρά του που θα παραμείνει προπονητής της Σίτι μέχρι το καλοκαίρι του 2025.
“Είμαι πολύ χαρούμενος που θα μείνω στη Μάντσεστερ Σίτι για άλλα δύο χρόνια. Είμαι χαρούμενος και άνετος εδώ. Έχω όλα όσα χρειάζομαι για να κάνω τη δουλειά μου όσο το δυνατόν καλύτερα.
Ξέρω ότι το επόμενο κεφάλαιο αυτού του συλλόγου θα είναι εκπληκτικό για την επόμενη δεκαετία. Αυτό συνέβη τα τελευταία δέκα χρόνια, και θα συμβεί τα επόμενα δέκα χρόνια, επειδή αυτός ο σύλλογος είναι τόσο σταθερός.
Από την πρώτη μέρα ένιωσα κάτι ξεχωριστό που ήμουν εδώ. Δεν μπορώ να είμαι σε καλύτερο μέρος.
Έχω ακόμα την αίσθηση ότι μπορούμε να πετύχουμε περισσότερα μαζί και γι’ αυτό θέλω να μείνω και να συνεχίσω να αγωνίζομαι για τρόπαια”.
Όλοι στη Μάντσεστερ Σίτι θα ήθελαν να εκμεταλλευτούν αυτή την ευκαιρία για να συγχαρούν τον Πεπ για το νέο του συμβόλαιο και να του ευχηθούν κάθε επιτυχία για το υπόλοιπο του χρόνου του εδώ.