Μπορεί αυτή την περίοδο ο Λουίς Σουάρες να έχει το μυαλό του στο Μουντιάλ και τις υποχρεώσεις της Εθνικής Ουρουγουάης, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως έχει αφήσει πίσω σε δεύτερη μοίρα το ποδοσφαιρικό του μέλλον.
Η σύζυγός του είναι εκείνη που έχει αναλάβει τις συζητήσεις με ομάδες από το MLS και έχει στα χέρια της πολλές προτάσεις. Φυσικά, όλες γίνονται με τα οικονομικά δεδομένα ενός “franchise player” χωρίς να υπάρχει δηλαδή οικονομικός περιορισμός στις απολαβές του.
Κάθε σύλλογος στο MLS μπορεί να δώσει μέχρι 1,5 εκατομμύριο μεικτές απολαβές στους παίκτες του. Από αυτό τον όρο εξαιρούνται μέχρι τρεις ποδοσφαιριστές από κάθε ομάδα που γίνονται “franchise player”.
Αυτή την περίοδο η LA Galaxy δείχνει να έχει το πάνω χέρι σε σχέση με την Inter Miami αν και υπάρχουν φήμες για προσωπική εμπλοκή του Ντέιβιντ Μπέκαμ στην υπόθεση.
Την ίδια στιγμή τις τελευταίες ώρες η Γκρέμιο κατέθεσε μία εξαιρετική πρόταση στον Σουάρες η οποία προβλέπει κλειστό τριετές συμβόλαιο, ωστόσο προτεραιότητά του δείχνει να αποτελεί το MLS μετά το διαφαινόμενο ναυάγιο με συλλόγους από την Ισπανία.