Το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ είναι πραγματικά κοντά. Μονοψήφιος αριθμός ωρών μας χωρίζει από την πρώτη σέντρα του τουρνουά.
Ενός τουρνουά που αναμένεται συγκλονιστικό, αμφίρροπο και γεμάτο γκολ. Και αφού μιλάμε για γκολ, ας δούμε παρακάτω τους πρώτους σκόρερ των τελευταίων πέντε διοργανώσεων!

Ο Κέιν και ο Χάμες!
Στο πρόσφατο Παγκόσμιο Κύπελλο, εκείνο της Ρωσίας το 2018, «έλαμψε» ο Χάρι Κέιν (πάντα αναφερόμαστε στο σκοράρισμα).
Ο Άγγλος επιθετικός αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης με 6 τέρματα, οδηγώντας τη χώρα του μέχρι τα ημιτελικά. Μιλάμε δηλαδή για 6 ματς μα ισάριθμα γκολ!
Τέσσερα χρόνια πριν, στη Βραζιλία, ο Χάμες Ροντρίγκες παρουσιάστηκε στην παγκόσμια ποδοσφαιρική σκηνή.
Ο Κολομβιανός χαφ που αυτή τη στιγμή αγωνίζεται με τη φανέλα του Ολυμπιακού ήταν πραγματικά φανταστικός στη διοργάνωση. Αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ με 6 γκολ (πέτυχε ένα και κόντρα στην εθνική μας) στην πορεία της Κολομβίας μέχρι τους «8». Το απίθανο γκολ-βολέ που πέτυχε κόντρα στην Ουρουγουάη του χάρισε το βραβείο καλύτερου γκολ τόσο της διοργάνωσης όσο και της σεζόν!

Οι δύο Γερμανοί «αντιστάρ»
Πάμε 12 χρόνια πίσω, στη διοργάνωση της Νότιας Αφρικής. Στη διοργάνωση όπου η Ισπανία στέφθηκε πρωταθλήτρια αλλά ένας Γερμανός πήρε το «χρυσό παπούτσι». Ο Τόμας Μίλερ, ο αειθαλής επιθετικός της Μπάγερν βρήκε δίχτυα 5 φορές.
Από αυτά τα πέντε τα δύο ήταν στη φάση των «16» και το 4-1 επι της Αγγλίας, ενώ άνοιξε το σκορ και στο ματς της 3ης θέσης με την Ουρουγουάη. Φέτος ετοιμάζεται για το τελευταίο Μουντιάλ της καριέρας του.
Ένας συμπατριώτης του, ένας παίκτης που δεν είχε την αναγνώριση και την «προβολή» που του άξιζε, βγήκε πρώτος σκόρερ το 2006. Ο Μίροσλαβ Κλόζε πέτυχε 5 γκολ στο τουρνουά που έγινε στην πατρίδα του.
Πέτυχε τα 2 στην πρεμιέρα της διοργάνωσης (4-2 την Κόστα Ρίκα), ακόμη 2 με αντίπαλο το Εκουαδόρ (όμιλοι), ενώ το τελευταίο ήρθε απέναντι στην Αργεντινή («8»). Η Γερμανία δεν τα κατάφερε, αποκλείστηκε από τη μετέπειτα νικήτρια Ιταλία στην παράταση του ημιτελικού. Όταν τα κατάφερε όμως (2014), ο Κλόζε ήταν εκεί. Και έγραψε ιστορία. Στο περίφημο 1-7 με τη Βραζιλία σκόραρε (το 0-2) και έγινε ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία των Μουντιάλ με 16 τέρματα!

Το «μυθικό οκτάρι» του Ρονάλντο
Ο Κλόζε ξεπέρασε έναν θρύλο του παγκόσμιου ποδοσφαίρου. Τον Ρονάλντο. Ο Βραζιλιάνος τελείωσε την τεράστια καριέρα του με 15 γκολ και 2 κατακτήσεις Μουντιάλ.
Από αυτά τα 15, πέτυχε τα…8 σε μια διοργάνωση. Αυτή της Κορέας20 χρόνια πριν. Η Βραζιλία έφτασε στην κορυφή και έραψε το 5ο αστέρι στη φανέλα, κάτι που σε μεγάλο βαθμό το οφείλει στις εμφανίσεις του «εννιαριού» της.
Το «φαινόμενο» σκόραρε σε όλα τα παιχνίδια πλην του προημιτελικού. Και φυσικά ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στον τελικό με τη Γερμανία. Ήταν αυτός που κατάφερε να νικήσει δις τον σπουδαίο Όλιβερ Καν και να δείξει σε όλο τον πλανήτη ποιος είναι το αφεντικό!