Αύριο Κυριακή (20/11) ανοίγει η αυλαία του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Στην διοργάνωση συμμετέχει και ένας «πράσινος», ο Καρίμ Ανσαριφάρντ, με την Εθνική Ιράν. Μάλιστα ο επιθετικός της Ομόνοιας ρίχνεται την Δευτέρα (21/11) στην μάχη, κόντρα στην Αγγλία (15:00). Στον ίδιο όμιλο (τον 2ο) συμμετέχουν επίσης οι ΗΠΑ και Ουαλία.
Για κάθε μέρα απουσίας του οποιουδήποτε διεθνή, η ομάδα στην οποία ανήκει, θα λαμβάνει περίπου 10 χιλιάδες ευρώ. Αν υπολογίσουμε ότι η Εθνική Ιράν ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις της με την ολοκλήρωση της φάσης των ομίλων, σημαίνει ότι ο Ανσαριφάρντ θα αγωνιστεί για τελευταία φορά την Τρίτη 29 Νοεμβρίου. Αν συνεχίσει η Εθνική Ιράν, η φάση των 16 αρχίζει στις 3 μέχρι και τις 6 Δεκεμβρίου…
Με ένα… πρόχειρο υπολογισμό, ο Ιρανός φορ, θα απουσιάζει συνολικά για περίπου ένα μήνα. Το συνολικό ποσό που θα δώσει η ΦΙΦΑ, θα είναι περίπου 300 χιλιάδες ευρώ… Δεν θα πάει όμως ολόκληρο το ποσό στα ταμεία της Ομονοίας! Οι «πράσινοι», στους οποίους ανήκει ο παίκτης από το καλοκαίρι της περιόδου 2022-23, θα πάρουν το 1/3 αυτών των χρήματων, δηλαδή 100 χιλιάδες ευρώ… Το υπόλοιπο ποσό θα πάει στις ομάδες στις οποίες ανήκε την περσινή και την προπέρσινη περίοδο (θα πάρουν επίσης από 1/3).