Ανάρτηση από τους οργανωμένους του ΑΠΟΕΛ για την θυσία του Κυριάκου Μάτση.

Αναλυτικά:

19η Νοεμβρίου σήμερα.

Οι μεγάλοι άντρες, οι μεγάλοι ηγέτες, είναι προικισμένοι από τον Θεό να χαράσσουν την Ιστορία τους. Γεννιούνται με την μοιρόσταλτη δύναμη της δημιουργίας να προδιαγράφουν την πορεία τους, να καθορίζουν το πεπρωμένο τους.

Ένας από τους μεγαλύτερους ήρωες και ιδεολόγους που γέννησε ποτέ ο ελληνισμός ήταν ο Κυριάκος Μάτσης. Με βάση τον χαρακτήρα και τα ιδιανικά του, η ένταξη του στην ΕΟΚΑ ήταν μονόδρομος. Ο Διγενής, εντυπωσιασμένος από τον εσωτερικό κόσμο και την αγωνιστικότητα του Μάτση, τον έχρισε γενικό σύνδεσμο της ΕΟΚΑ.

Το 1956, ο Μάτσης συνελήφθηκε από πράκτορες του Σπέσιαλ Μπραντς. Οι Εγγλέζοι θα έκαναν τα πάντα για να τον κάνουν να τους αποκαλύψει τα μυστικά της ΕΟΚΑ και το κρησφύγετο του αρχηγού της. Για αυτό και τον ανέλαβαν προσωπικά οι πέντε βαναυσότεροι ανακριτές. Πέντε αμθρωπόμορφα αιμοδιψή τέρατα, που νόμιζαν ότι μπορούν να δαμάσουν με τη βία μια ψυχή ατόφια ελληνική.Μόλις ο Μάτσης μπήκε στο ανακριτήριο τους κοίταξε άφοβα στα μάτια και τους είπε:

“Για να μη χάνουμε το καιρό μας, ομολογώ ότι ανήκω στην ΕΟΚΑ. Πολεμώ ευσυνείδητα για την ελευθερία και τη δικαιοσύνη της πατρίδας μου και διερωτόμαι ποιος από εσάς δεν θα έκανε το ίδιο αν βρισκόταν στην ίδια θέση με μένα. Θα ήταν ντροπή μου να μην συμμετέχω σε αυτόν τον αγώνα.”
Μετά από αυτό, τα σκυλιά λύσσαξαν. Του έκαναν βασανιστήρια που δεν χωράει ανθρώπινος νους, μετρέποντας τον σε ζωντανό νεκρό. Το σώμα του ελύγισε, η καρδιά του όμως όχι.Δεν θα γινόταν ο Κυριάκος καταδότης της πατρίδας του. Μετά από λίγο καιρό κατάφερε να αποδράσει.

Το τέλος του Μάτση όμως ήταν από καιρό προαποφασισμένο από τον ίδιο. Έτσι, όταν η 19η 1958 Νοεμβρίου τον βρήκε περικυκλωμένο στο κρησφύγετο του, αυτός σαν άξιος σκυταλοδρόμος των Θερμοπυλάρχων του 480 π.Χ μεταγλώττισε το λεωνίδειο “Μολών Λαβέ” στο “ΑΝ ΘΑ ΒΓΩ, ΘΑ ΒΓΩ ΠΥΡΟΒΟΛΩΝΤΑΣ”, αφήνοντας σε εμάς μια παρακαταθήκη, ένα χρέος που οφείλουμε να εκπληρώσουμε μια μέρα, μια προσταγή της Ιστορίας δέκα χιλιάδων χρόνων..

ΖΗΤΩ Ο ΜΑΤΣΗΣ
ΖΗΤΩ Η ΕΟΚΑ
ΖΗΤΩ Η ΕΝΩΣΙΣ

enter " "