Τι κοινό μπορεί να έχει ο Βίρτζιλ Φαν Ντάικ που πέρυσι έχασε τον τελικό του Champions League με την Λίβερπουλ από τον Βινίσιους της Ρεάλ Μαδρίτης; Τι μπορεί να συνδέει τον Γκάμπριελ Μαρτινέλι και τον Μπουκάγιο Σάκα, πέραν του γεγονότος πως παίζουν αμφότεροι στην Άρσεναλ;
Τι μπορεί να φέρνει πιο κοντά τον Φιλ Φόντεν με τον Άντονι, αν εξαιρέσουμε πως και οι δύο πλέον κατοικούν στο Μάντσεστερ; Αντίστοιχες ερωτήσεις και ανάλογους συσχετισμούς μπορούμε να παραθέσουμε για όλα τα ονόματα της λίστας…
Διότι πρόκειται για μία λίστα που είναι ατελείωτη και αφορά τα αστέρια του Παγκοσμίου Κυπέλλου, που θα συμμετέχουν για πρώτη φορά στην καριέρα τους, σε έναν τόσο μεγάλο θεσμό! Μία πολύ μεγάλη λίστα, γεμάτη με ποδοσφαιριστές, που αν δεν γνωρίζει κανείς, πολύ δύσκολα μπορεί να αντιληφθεί πως όλοι αυτοί θα «ντεμπουτάρουν» στο πρώτο Μουντιάλ που θα λάβει χώρα χειμώνα.
Το ερώτημα φυσικά είναι αν η απειρία τους από μία τέτοιου είδους διοργάνωση, μπορεί να επιφέρει επιπτώσεις στις ομάδες τους. Έχουμε τον Σάκα, τον Φόντεν, τον Ράις, τον Μάντισον και τον Μπέλιγχαμ για την Αγγλία.
Έχουμε τον Γκάρεθ Μπέιλ για την Ουαλία. Ναι, τον αρχηγό της, ο οποίος ναι μεν την οδήγησε στην διοργάνωση, ναι μεν έχει δώσει 29 ματς προκριματικών για το Παγκόσμιο Κύπελλο, αλλά θα βιώσει και αυτός κάτι πρωτόγνωρο, με στόχο μία ονειρική πορεία, που θα μνημονεύεται για χρόνια, όπως το EURO του 2016, με τον Κρις Κόλμαν.
Ακολουθούν ο Μαρτίνες με την Αργεντινή και ο Χούλιαν Άλβαρες της Μάντσεστερ Σίτι, υπάρχει ο Βινίσιους και ο Μαρτινέλι για την Βραζιλία, ο Καμαβινγκά και ο Τσουαμενί για τους Γάλλους, εκμεταλλευόμενοι την απουσία του Καντέ, και ο Τσάβι Σίμονς για την Ολλανδία, με τον Γκάβι και τον Πέδρι για την Ισπανία του Λουίς Ενρίκε.
Ντεμπούτο φυσικά κάνουν και ο Γκνάμπρι με τον Αντεγέμι για την Εθνική Γερμανίας, αλλά και ο Ζοάο Φέλιξ με τον Λεάο, για την Πορτογαλία του Κριστιάνο Ρονάλντο!
Πόσο οξύμωρο… Στην εθνική ομάδα που ο Κριστιάνο Ρονάλντο φτάνει τα πέντε Παγκόσμια Κύπελλα και ο Λιονέλ Μέσι πράττει κάτι ανάλογο με την Εθνική Αργεντινής, υπάρχουν παίκτες που για πρώτη φορά στην καριέρα τους θα ζήσουν μία τόσο μοναδική εμπειρία.
Ίσως και για αυτό, ο Βίρτζιλ Φαν Ντάικ δεν απέδωσε τόσο καλά φέτος στην Λίβερπουλ, στις πρώτες αγωνιστικές της Premier League. Για να βρίσκεται στο Μουντιάλ. Για να μην αποτελέσει μία περίπτωση, Μανέ, που αμφισβητείται, για να ζήσει ό,τι και ο Λεάντρο Τροσάρ της Μπράιτον, που δικαιώθηκε για τις εμφανίσεις του στο «Νησί»!
Μία ακόμη ιδιαιτερότητα λοιπόν του επικείμενου Μουντιάλ, είναι πως υπάρχουν αναρίθμητα αστέρια, που θα βρεθούν στις οθόνες μας σε Παγκόσμιο Κύπελλο για πρώτη φορά. Για κάποιους η εμπειρία θα μείνει αξέχαστη, με το παράδειγμα του Μπουκάγιο Σάκα και το χαμένο πέναλτι στο EURO, να είναι φυσικά το αντιστρόφως ανάλογο της υπόθεσης…