Την ήττα με 2-1 από την Αίγυπτο γνώρισε το Βέλγιο σε φιλικό της Παρασκευής το οποίος ήταν η πρόβα τζενεράλε της ομάδας του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ πριν τη συμμετοχή της στο Παγκόσμιο Κύπελλο.
Οι Βέλγοι που έπαιξαν χωρίς τον Λουκακού που ακόμα δεν είναι 100% έτοιμος μπορεί να είχαν την υπεροχή του αγώνα αλλά αυτή δεν ήταν αρκετά για να τους δώσει τη νίκη. Σε αντίθεση η Αίγυπτος έδειξε να το θέλει περισσότερο.
Το 1-0 έγινε μετά από λάθος του Ντε Μπρόινε έξω από την περιοχή με τον Μοχάμεντ να γίνεται κάτοχος της μπάλας και να κάνει απευθείας το σουτ. Με την έναρξη του δευτέρου μέρους η Αίγυπτος βρήκε και δεύτερο τέρμα με τον Τρεζεκέ ενώ το μόνο που κατάφερε το Βέλγιο ήταν να μειώσει στο σκορ στο 76′ με τον Οπένδα μετά από πάσα του Καράσκο.

ΑΙΓΥΠΤΟΣ: Ελ Σανάουι, Ταχφίκ, Αλί Γκαμπρ (77′ Γκαλάλ), Χεγκαζί, Χαμντί, Χάμεντ, Ελνενί,. Χαμαντά, Μοχάμεντ (72′ Ζίζο), Τρεζεκέ, Σαλάχ.

ΒΕΛΓΙΟ: Κουρτουά, Ντεμπάστ, Αλντεβάιρελντ, Τεατέ (71′ Βερτόνγκεν), Καστάνιε, Βανάκεν (46′ Τίλεμανς), Βίτσελ, Καράσκο, Ντε Μπρόινε (46′ Μέρτενς), Αζάρ (71′ Μενιέρ), Μπατσουαγί (46′ Οπένδα).

Υπενθυμίζεται ότι το Βέλγιο βρίσκεται στον 7ο όμιλο μαζί με τον Καναδά, με τον οποίο θα τεθεί αντιμέτωπη στις 23 Νοεμβρίου, ενώ ακολούθως θα βρει στο δρόμο της κατά σειρά το Μαρόκο (27/11) και την Κροατία (1/12).