Η Άρσεναλ γνωστοποίησε την πρόσληψη του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή της, Εντού Γκασπάρ, ως αθλητικού διευθυντή, με τον Βραζιλιάνο να γίνεται ο πρώτος που εργάζεται στο πόστο στην ιστορία της.
Με «άρωμα» από το ένδοξο παρελθόν της η Άρσεναλ ανακοίνωσε πως ο παλαίμαχος παίκτης των «κανονιέρηδων», Εντού Γκασπάρ, είναι και επίσημα πλέον ο αθλητικός διευθυντής της ομάδας όντας ο πρώτος που καταλαμβάνει το συγκεκριμένο πόστο στο κλαμπ.
Η ομάδα μεταξύ άλλων τόνισε πως η πρόσληψη του Εντού συνδέεται με τις βλέψεις του συλλόγου να επενδύσει στο μέλλον βλέποντας τον ίδιο ως πηγή επιρροής στις δραστηριότητες των ακαδημιών της Άρσεναλ.
Ο 44χρονος Βραζιλιάνος, που αγωνίστηκε στους Λονδρέζους για μια τριετία, ήταν μέλος της ομάδας του Αρσέν Βενγκέρ που έφτασε στην κατάκτηση του αήττητου πρωταθλήματος της Premier League την σεζόν 2003/04.
Πλην αυτού αναδείχθηκε πρωταθλητής Αγγλίας και την χρονιά 2001/02, ενώ μέτρησε συνολικά 127 συμμετοχές με 15 γκολ και έξι ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις.
Μεταγράφηκε στους Άγγλους τον Γενάρη του 2002 από την Κορίνθιανς έναντι 8,75 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ η συνέχεια τον βρήκε για μια τετραετία σε Βαλένθια (2005-2009) και μια διετία (2009-2011) στην επιστροφή στην Κορίνθιανς όπου και «κρέμασε» τα παπούτσια του σε ηλικία 33 ετών.