Απολογισμό της Premier League; Κάναμε… Συμπεράσματα κάθε αγωνιστικής; Πλέον είναι γνωστά! Πάμε να δούμε και την κορυφαία ενδεκάδα του πρώτου γύρου, αλλά και τις αλλαγές που θα μπορούσαν να υπάρχουν στην «18άδα» του… Μικέλ Αρτέτα ή του Έντι Χάου!
Πάμε όμως πλέον την συζήτηση ένα βήμα παρακάτω. Στους καλύτερους του πρώτου γύρου. Σε αυτούς που ξεχώρισαν, τους ποδοσφαιριστές που αποτελούν τον βασικότερο λόγο που ο σύλλογος που αντιπροσωπεύουν, πήγε εξαιρετικά στις πρώτες 16 στροφές της Premier League.
Πρόκειται σαφώς για κάτι σχετικό. Για μία άποψη που δεν είναι δεδομένη και ενδιαφέρον θα είχε να βλέπαμε, τι επιλέγετε εσείς στην θέση μας. Ξεκινάμε λοιπόν, παίρνοντας ως δεδομένο πως η ομάδα παρατάσσεται με το «κλασσικό» 4-2-3-1.
Προπονητής της ενδεκάδας; Δύο επιλογές. Είτε ο Μικέλ Αρτέτα της πρωτοπόρου Άρσεναλ, που έχει εντυπωσιάσει άπαντες, είτε ο Έντι Χάου της Νιούκαστλ, με μόλις μία ήττα σε 16 αναμετρήσεις!
Αναλυτικότερα λοιπόν, γκολκίπερ της ομάδας μας, είναι ο Νικ Πόουπ.
Εξαιρετικός, με μόλις 11 γκολ παθητικό και 0,7 τέρματα στην εστία του ανά παιχνίδι. Σκληρός ο ανταγωνισμός με τον Άαρον Ράμσντεϊλ, αλλά ο διεθνής της Νιούκαστλ, ένα χρόνο μετά τον υποβιβασμό με τη Μπέρνλι ήταν εξαιρετικός.
Στα δεξιά θα επιλέξουμε τον Κίραν Τρίπιερ και στα αριστερά, θεωρούμε πως ο Ζοάο Κανσέλο δικαιούται μία θέση στην σύνθεσή μας. Σε σκέψεις μας έβαλε το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Δεν θα μπορούσαμε να αφήσουμε εκτός τον εξαιρετικό, Γουίλιαμ Σαλιμπά, στην πρώτη του σεζόν στο «Νησί», αλλά ποιος θα τον πλαισιώσει;
Δεν μας έχει πείσει ακόμη ο Κουλιμπαλί, το ίδιο συμβαίνει και με τα στόπερ της Μάντσεστερ Σίτι, και παρότι ο Ντανκ της Μπράιτον δεν ήταν μακριά, θα πάμε με τον Λισάντρο Μαρτίνες. Άμεση προσαρμογή στις απαιτήσεις της Premier League, ένας εκ των κορυφαίων ως στιγμής από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, περίσσιο πάθος και πολύ καλός στο ένας εναντίον ενός.
Περνάμε στην δυάδα του κέντρου, με το «βασικό» μας εξάρι να είναι φυσικά ο Ρόδρι της Μάντσεστερ Σίτι, με τον Γκρανίτ Τσάκα να αγωνίζεται ως box to box μέσος.
Είναι η αποκάλυψη της σεζόν για την Άρσεναλ, είναι εξαιρετικός, και καλώς ή κακώς, δεν θα μπορούσε να λείπει.
Στο δεξί «φτερό» οι σκέψεις μας κινήθηκαν ανάμεσα στον Μπουκάγιο Σάκα της Άρσεναλ, τον Άντονι της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, τον Ραχίμ Στέρλινγκ, αναφορικά με το ξεκίνημά του στην Τσέλσι, τον Μοχάμεντ Σαλάχ, αλλά και παίκτες όπως ο Γκρος και ο Τροσάρ από τη Μπράιτον.
Ωστόσο, θεωρούμε πως η τρομερή επίδραση του Σάκα στους «κανονιέρηδες», είναι ικανή να του δώσει μία θέση στην ενδεκάδα, με τον Τροσάρ να παίρνει δικαιωματικά το άλλο άκρο, αν αναλογιστεί κανείς πως «έγραψε» ιστορία στην Premier League, με τα πέντε συνεχόμενα γκολ, στο ξεκίνημα του Ρομπέρτο Ντε Τζέρμπι στην τεχνική ηγεσία των «γλάρων».
Από εκεί και πέρα, τα πράγματα μοιάζουν πιο απλά… Κέβιν Ντε Μπρόινε στο «10» και Έρλινγκ Χάαλαντ στην κορυφή της επίθεσης, ακόμη και αν ο Γκαμπριέλ Ζεσούς ή ο Χάρι Κέιν αισθάνονται αδικημένοι… Μιλάμε για 18 γκολ του Νορβηγού στην πρώτη του σεζόν στο «Νησί» και ένα ξεκίνημα που δεν έχει λάβει χώρα ποτέ… Πώς να λείπει;
Συνεπώς, η ενδεκάδα είναι η εξής:
Πόουπ, Τρίπιερ, Σαλιμπά, Λισάντρο Μαρτίνες, Κανσέλο, Ρόδρι, Τσάκα, Σάκα, Τροσάρ, Ντε Μπρόινε, Χάαλαντ.
Όπως πιθανώς παρατηρήσατε, δεν υπάρχει στους πρώτους «11» κάποιος παίκτης της Λίβερπουλ. Ο μοναδικός που μπήκε στην συζήτηση, είναι ο Μοχάμεντ Σαλάχ, αλλά η εικόνα της ομάδας του, λειτούργησε ανασταλτικά.
Αν όμως, έπρεπε να βρούμε και 7 αλλαγές, αυτές θα ήταν…
Ράμσντεϊλ, Ρόμπερτσον, Ντανκ, Μπεντανκούρ, Μαρτινέλι, Σαλάχ, Κέιν.
Το ρεπορτάζ και η 11άδα είναι από το England365.gr.Ενδιαφέρει