Το όνομα του Έκτορ Μπεγιερίν δεν βρισκόταν στην τελική λίστα του Λουίς Ενρίκε για το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, με τον 27χρονο μπακ να δηλώνει πως ένα μέρος του εαυτού του είναι χαρούμενο που δεν θα αγωνιστεί στο φετινό Μουντιάλ, λόγω των τόσων χιλιάδων ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας για τη διοργάνωση.
Επιπλέον, ο ποδοσφαιριστής της Μπαρτσελόνα έστειλε μήνυμα αγάπης, τονίζοντας την ανάγκη να ακουστούν δυνατότερα οι φωνές όσων βιώνουν την καταπίεση, σε μια κοινωνία γεμάτη διαφωνίες και ανισότητες.
Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Ισπανός μπακ:
«Τα συναισθήματά μου είναι ανάμεικτα. Μου προκάλεσε έκπληξη που δεν κλήθηκα στην εθνική για το Παγκόσμιο Κύπελλο, αλλά ένα μέρος μου είναι χαρούμενο που δεν θα βρεθώ στο Κατάρ. Δεν ξέρω αν θα μπορούσα να αντέξω το βάρος των 6.500 θανάτων των ανθρώπων που συμμετείχαν στις προετοιμασίες της διοργάνωσης. Άνθρωποι από το Πακιστάν ή το Μπαγκλαντές, οι περισσότεροι νεαρής ηλικίας».
«Τελικά, το ποδόσφαιρο αποτελεί μικρογραφία της κοινωνίας μας. Απληστία, εγωισμός και συνεχή διεύρυνση όλων εκείνων που μας χωρίζουν και μας οδηγούν σε διαφωνίες και ανισότητες. Ο μόνος τρόπος να ξεπεράσουμε αυτά τα εμπόδια είναι να αναζητήσουμε την ανθρωπιά και την ενσυναίσθηση. Σε μια κοινωνία τόσο διχασμένη, ας αρχίσουμε να βλέπουμε ο ένας τον άλλον σαν αυτό που είμαστε. Άνθρωποι».
«Πρέπει να βοηθήσουμε τις κοινωνικές ομάδες που καταπιέζονται, πρέπει να τους δώσουμε χώρο για να ακουστεί δυνατότερα η φωνή τους. Είναι ο μόνος τρόπος να προχωρήσεις μπροστά, να γνωρίσεις και να σέβεσαι τους άλλους. Εμείς που βρισκόμαστε στο επίκεντρο της κοινής γνώμης είμαστε οι πρώτοι που πρέπει να βοηθούμε και να στηρίζουμε».