Λίγα μόλις 24ωρα πριν από την πρώτη σέντρα στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ έλαβαν χώρα το βράδυ της Τετάρτης (16/11) αρκετές φιλικές αναμετρήσεις, όπου ξεχώρισαν εκείνες της εθνικής Γερμανίας απέναντι στο Ομάν και της Πολωνίας απέναντι στην Χιλή.
Η ομάδα του Χάνσι Φλικ αντιμετώπισε δυσκολίες απέναντι στο Ομάν στο ματς μεταξύ των δύο ομάδων στην Μουσκάτ, με τη νίκη να έρχεται στο 80ο λεπτό, με τον Νίκλας Φιούλκρουγκ να μπαίνει ως αλλαγή στο 46′ αντί του Μουκόκο και να γράφει ιστορία.
Και αυτό γιατί ο επιθετικός της Βέρντερ βρήκε δίχτυα στο ντεμπούτο του με την “Μάνσαφτ” και παράλληλα έγινε ο γηραιότερος παίκτης (πλην γκολκίπερ) που έκανε το ντεμπούτο του με τη φανέλα της εθνικής Γερμανίας τα τελευταία 20 χρόνια, όντας 29 ετών και 280 ημερών (πήρε το ρεκόρ από τον Μάρτιν Μαξ που έκανε ντεμπούτο το 2002 όντας 33 ετών και 253 ημερών).
Δεν ήταν όμως ο μοναδικός Γερμανός που έκανε ρεκόρ, με τον Μουκόκο να παίρνει χρόνο συμμετοχής και να γίνεται σε ηλικία 17 ετών και 361 ημερών ο νεότερος που έκανε ντεμπούτο με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του μετά από το 1954 και τον θρυλικό Ούβε Ζέλερ.
Η σύνθεση της Γερμανίας: Νόιερ, Κλόστερμαν (34′ Μπελά-Κότσαπ), Κέρερ, Γκίντερ (46 Σλότερμπεκ), Ράουμ (46′ Γκιούντερ), Γκιουντογκάν (65΄Μπραντ), Γκορέτσκα (46′ Κίμιχ), Χόφμαν, Χάβερτς, Σανέ, Μουκόκο (46′ Φιούλκρουγκ)

Όσον αφορά στην κόντρα της Πολωνίας που έλαβε χώρα στην Βαρσοβία, κρίθηκε και αυτή στο φινάλε, με τους Ευρωπαίους να επικρατούν με 1-0 χάρη σε γκολ του φορ της Σαλερνιτάνα, Κρίστοφ Πιόντεκ, με κοντινή προβολή στο 85ο λεπτό.
Σημειώνεται πως ο μέσος της ΑΕΚ, Νταμιάν Σιμάνσκι, πέρασε ως αλλαγή στο παιχνίδι στο 67ο λεπτό αντί του -πρώην συμπαίκτη του στην Ένωση- Γκρεγκόρζ Κριχόβιακ.
Η σύνθεση της Πολωνίας: Σκορούπσκι, Κιβιόρ, Γκλικ (46′ Μπερεζίνσκι), Μπέντναρεκ (79′ Βιετέσκα), Γκάμνι, Σεμπάστιαν Σιμάνσκι, Ζουρκόβσκι, Κριχόβιακ (67′ Νταμιάν Σιμάνσκι), Φρανκόβσκι (67′ Γκροσίτσκι), Σβιντέρσκι (59′ Καμίνσκι), Μίλικ (59′ Πιόντεκ)

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΩΝ ΦΙΛΙΚΩΝ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ:
Σαουδική Αραβία – Κροατία 0-1
Ιράν – Τυνησία 0-2
Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα – Αργεντινή 0-5
Ακτή Ελεφαντοστού – Μπουρουντί 4-0
Ανδόρα – Αυστρία 0-1
Τσεχία – Νησιά Φαρόε 5-0
Κόσοβο – Αρμενία 2-2
Λετονία – Εσθονία 1-1
Μολδαβία – Αζερμπαϊτζάν 1-2
Ομάν – Γερμανία 0-1
Πολωνία – Χιλή 1-0
Τουρκία – Σκωτία 2-1