Η φετινή συνύπαρξη του Κριστιάνο Ρονάλντο με τον Έρικ τεν Χαγκ στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι άκρως προβληματική και η έκρηξη από πλευράς CR7 δεν άργησε να έρθει. Για την ακρίβεια αναμένεται να κορυφωθεί μέσα στα προσεχή 24ωρα μέσω μίας συνέντευξης που έδωσε στον δημοσιογράφο Πιρς Μόργκαν και η οποία θα προβληθεί ολόκληρη, την προσεχή Τετάρτη και Πέμπτη, με κάποιες σκληρές ατάκες-τοποθετήσεις του Πορτογάλου να έχουν διαρρεύσει ήδη στο διαδίκτυο.

“Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ προσπάθησε να με οδηγήσει στην έξοδο. Όχι μόνο ο προπονητής αλλά επίσης δύο-τρία άτομα γύρω από το σύλλογο. Αισθάνομαι προδομένος.

Αισθάνομαι πως κάποιοι άνθρωποι δεν με ήθελαν στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όχι μόνο φέτος αλλά και την περασμένη σεζόν επίσης.

Έγινα το μαύρο πρόβατο και δεν έδειξαν την παραμικρή ενσυναίσθηση ακόμα και όταν η κόρη μου ήταν άρρωστη”, δήλωσε μεταξύ άλλων στην εκπομπή “Uncensored” στο “Talk TV”, και πρόσθεσε:

“Δεν έχω σεβασμό προς τον Έρικ τεν Χαχ επειδή δεν δείχνει σεβασμό προς εμένα. Εάν δεν έχεις σεβασμό για μένα, δεν θα έχω ποτέ για σένα”.

Σημειώνεται πως από τα βέλη του 37χρονου Πορτογάλου σούπερ σταρ δεν ξέφυγε ούτε ο Ραλφ Ράνγκνικ, που βρέθηκε την περασμένη σεζόν στον πάγκο των κόκκινων διαβόλων, με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να υπογραμμίζει:

“Εάν δεν είσαι καν προπονητής, πώς μπορείς να γίνεις αφεντικό στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ; Δεν τον είχα ακούσει ποτέ. Το γεγονός πως ένας μεγάλος σύλλογος όπως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έφερε για τη θέση του προπονητή κάποιον που είναι τεχνικός διευθυντής, δεν προκαλεί έκπληξη μόνο σε εμένα αλλά και σε όλοκληρο τον κόσμο”.

 

Φυσικά, δεν θα μπορούσε να γλιτώσει από τα αρνητικά σχόλια του Ρονάλντο ούτε ο Γουέιν Ρούνεϊ, που του είχε ασκήσει αμείλικτη κριτική το τελευταίο διάστημα, με τον πεντάκις κάτοχο της Χρυσής Μπάλας να δηλώνει για τον άλλοτε συμπαίκτη του στον αγγλικό σύλλογο: “Δεν ξέρω γιατί με κριτικάρει τόσο άσχημα, πιθανότατα επειδή τελείωσε την καριέρα του και εγώ παίζω ακόμα σε υψηλό επίπεδο. Δεν πρόκειται να πω ότι δείχνω ωραιότερος από εκείνον, που είναι αλήθεια…”

Στην ίδια συνέντευξη, είπε μεταξύ άλλων ο Πορτογάλος: “Όταν επέστρεψα στην Γιουνάιτεντ, η πρόοδος ήταν μηδέν. Από τότε που έφυγε ο Άλεξ Φέργκιουσον, δεν είδα εξέλιξη στο σύλλογο. Μηδενική πρόοδος. Τίποτα δεν είχε αλλάξει.

Ούτε καν το τζακούζι, η πισίνα, το γυμναστήριο. Ακόμα και κάποια κομμάτια της τεχνολογίας, η κουζίνα, οι σεφ, τους οποίους εκτιμώ, υπέροχοι άνθρωποι! Νόμιζα πως θα δω διαφορετικά πράγματα, όσον αφορά στην τεχνολογία και στην υποδομή.

Όταν αποφάσισα να έρθω ξανά εδώ, άκουσα την καρδιά μου. Ο Σερ Άλεξ μού είπε πως θα ήταν ανεπίτρεπτο να πάω στην Μάντσεστερ Σίτι και εγώ του απάντησα “Εντάξει αφεντικό”.

Νομίζω ότι οι φίλαθλοι θα πρέπει να μάθουν την αλήθεια. Θέλω το καλύτερο για τον σύλλογο. Για αυτό ήρθα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αλλά υπάρχουν κάποια πράγματα εντός του συλλόγου που δεν τον βοηθούν να φτάσει το κορυφαίο επίπεδο της Σίτι, της Λίβερπουλ, ακόμα και της Άρσεναλ.

Όπως έχει πει ο Πικάσο, θα πρέπει να καταστρέψεις κάτι για να ξαναχτίσεις από την αρχή και αν αρχίσουν από μένα, για μένα αυτό δεν είναι πρόβλημα.

Οι οπαδοί είναι για μένα τα πάντα. Για αυτό το λόγο δίνω τη συνέντευξη, επειδή νομίζω ότι είναι η κατάλληλη στιγμή να ακουστώ”.