Mε βυζαντινή ιεροπρέπεια και τις δέουσες εκκλησιαστικές τιμές σύσσωμη η Ορθοδοξία αποχαιρετά σήμερα τον Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Κύπρου, Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο τον Δεύτερο.
Η εξόδιος Ακολουθία τελείται από τον νέο Καθεδρικό Ναό Αποστόλου Βαρνάβα στη Λευκωσία, προϊσταμένου του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου και παριστάμενων, μεταξύ άλλων, του Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρου, του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερώνυμου, του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Αικατερίνης Σακελλαροπούλου, εκπροσώπου του Πάπα Φραγκίσκου και εκπροσώπων όλων των Ορθόδοξων Εκκλησιών και των χριστιανικών δογμάτων, ανά το παγκόσμιο.
Επικήδειους εκφωνούν ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και ο Τοποτηρητής του Αρχιεπισκοπικού Θρόνου της Εκκλησίας της Κύπρου, Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος.
Η ταφή θα γίνει στην κρύπτη του ναού, κατόπιν επιθυμίας του μακαριστού Αρχιεπισκόπου και σε τάφο που κατασκευάστηκε υπό τις οδηγίες του.
Ο Alpha Κύπρου και το Alphanews.Live καλύπτουν λεπτό προς λεπτό την ιστορική τελετή με ζωντανές συνδέσεις και συνεχή ενημέρωση: ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ