Η ιστορία του αδικοχαμένου Ίμρε Κάτσενμπαχ, κάλλιστα θα μπορούσε να απασχολήσει ακόμη και την Μέκκα του κινηματογράφου, το Χόλιγουντ αν και το φινάλε της υπόθεσης προκαλεί θλίψη και αποτροπιασμό.
Ο Μαγυάρος χαφ ο οποίος άφησε το στίγμα του στο ελληνικό ποδόσφαιρο με το εξαετές πέρασμα του από τον Απόλλωνα Σμύρνης και τον Ολυμπιακό Βόλου εξαφανίστηκε μυστηριωδώς το 2009.
Στις 28 Σεπτεμβρίου εκείνης της χρονιάς, περίπου μία εβδομάδα μετά τα γενέθλιά του, βρέθηκε εγκαταλελειμμένη η Mercedes του, δίχως να έχουν αφαιρεθεί τα προσωπικά έγγραφα του από το όχημα.
Οι Αρχές εστίασαν την έρευνα τους σε μία εταιρεία της οποίας ήταν μέτοχος ο Κάτσενμπαχ. Ο τελευταίος το 2007 κατείχε ηγετικό ρόλο σε επιχείρηση και δανείστηκε ένα μεγάλο ποσό τον οποίο δεν μπορούσε να επιστρέψει με συνέπεια να διαφύγει στο εξωτερικό αφού όπως είχε καταγγείλει η σύζυγος του, δέχονταν απειλές για την ζωή του!
Οι αρχές τον αναζήτησαν, αλλά εξ αρχής υποψιάζονταν πως κάτι κακό είχε συμβεί.

Εάν τον εντόπιζαν, το πιθανότερο θα ήταν πως θα αποτελούσε τον όγδοο κατά σειρά ύποπτο για το σκάνδαλο της εταιρίας Eclipse Informatikai Rendszerház Zrt, που περιελάμβανε μια πυραμίδα ξεπλύματος χρημάτων μέσω περίπου 20 εταιριών από το 2007 μέχρι το 2009.
Η αστυνομία ανακοίνωσε πως η υπόθεση στην οποία εμπλέκονταν ο Κάτσενμπαχ αφορούσε πλαστά τιμολόγια ύψους 7.500.000.000 φιορινών Ουγγαρίας (περίπου 21.000.000 ευρώ) και φοροδιαφυγή ύψους 2.000.000.000!
O άλλοτε άσος του Απόλλωνα Σμύρνης, ήταν ο άνθρωπος που είχε αναλάβει τις αναλήψεις των χρημάτων. Μάλιστα βρέθηκε στον τραπεζικό λογαριασμό του, το ποσό των 500.000.000 φιορινιών. Ο Κάτσενμπαχ προσπαθούσε να απεμπλακεί από την υπόθεση γνωρίζοντας προφανώς τι τον περίμενε, δίχως όμως να τα καταφέρει.
Τον Οκτώβριο του 2019, ήρθαν στο φως της δημοσιότητας νέα στοιχεία για την υπόθεση. Όπως αποδείχθηκε, επειδή τα χρήματα προέρχονταν από εγκληματικές δραστηριότητες, οι τρεις κατηγορούμενοι μια δεκαετία νωρίτερα, φοβούμενοι πως ο Κάτσενμπαχ θα τους καταδώσει, αποφάσισαν να τον σκοτώσουν χτυπώντας τον στο κεφάλι με μία αξίνα αφού προηγουμένως τον είχαν οδηγήσει σε απομακρυσμένο αγρόκτημα στην περιοχή Μπραγιανχένο.
Το αγρόκτημα, ανήκε σε έναν από τους υπόπτους της υπόθεσης και εκεί εντοπίστηκε ένας σκελετός. Έπειτα από εργαστηριακούς ελέγχους οι ειδικοί κατέληξαν πως ήταν ο Κάτσενμπαχ…
Πλέον οι κατηγορούμενοι, οι οποίοι κρίθηκαν ύποπτοι φυγής έχει προφυλακιστεί. Στη δίκη που βρίσκεται σε εξέλιξη δηλώνουν αθώοι, ενώ η διαδικασία θα συνεχιστεί στις 7 Δεκεμβρίου.
Ο Κάτσενμπαχ, ο οποίος γεννήθηκε το 1994 αγωνίστηκε στον Απόλλωνα Σμύρνης και τον Ολυμπιακού Βόλου από το 1990 μέχρι το 1996, προερχόμενος από την ΜΤΚ.
Συγκεκριμένα στα μέσα σεζόν 1989-1990 αποκτήθηκε από την ομάδα της Ριζούπολης και μέχρι να αποχωρήσει, στα μέσα της σεζόν 1993-1994, κατέγραψε 116 συμμετοχές πετυχαίνοντας 25 γκολ στο πρωτάθλημα. Αλήστου μνήμης το εντυπωσιακό τέρμα κόντρα στον Παναθηναϊκό, το 1992 στο Ολυμπιακό Στάδιο, όταν βγήκε στην κόντρα, ντρίμπλαρε δύο αντιπάλους του και ‘κρέμασε’ τον Γιόζεφ Βάντσικ από απόσταση 30 μέτρων.
Στις αρχές του 1994 μεταπήδησε στον Ολυμπιακό Βόλου που μετείχε στην Β΄ Εθνική. Αποχώρησε το 1996, επιστρέφοντας στην ΜΤΚ, ενώ συνέχισε και σε μικρότερες ομάδες της Ουγγαρίας, μέχρι να αποσυρθεί από την ενεργό δράση το 1998. Ακολούθησε καριέρα παίκτη-προπονητή σε άσημους συλλόγους μέχρι το 2009. Όταν δολοφονήθηκε ήταν τεχνικός της Ρακοσμέντι.