1. Στα εντός έδρας παιχνίδια της ομάδας μας που θα κριθεί απαραίτητο, θα παραχωρείται το 10% της χωρητικότητας του γηπέδου στους φιλοξενούμενους οπαδούς.
  2. Με τη λήξη του κάθε αγώνα, θα προηγείται διαβούλευση με την αστυνομία για τον τρόπο που πρέπει να γίνεται η αναχώρηση των οπαδών με ασφάλεια.
  3. Ενίσχυση της ομάδας ασφαλείας του γηπέδου
  4. Αυστηρή τήρηση των αποφάσεων που παίρνονται στις αστυνομικές συσκέψεις πριν την διεξαγωγή του εκάστοτε αγώνα
  5. Απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα σε άτομα που παρατηρείται ότι αναπτύσσουν συμπεριφορές που δεν εκφράζουν και δεν εκπροσωπούν το Σωματείο μας
  6. Ενίσχυση ομάδων περιφρούρησης εντός της κερκίδας που φιλοξενούν τους φίλους/ες της ομάδας μας
  7. Με την έναρξη των εκδηλώσεων για τον εορτασμό των 75 χρόνων από την ίδρυση του Σωματείου, σε όλες τις δραστηριότητες θα υπάρχει ειδική θεματική για πρόληψη και ενημέρωση για τη βία

Όλα τα πιο πάνω μέτρα θα επανεξετάζονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα και θα αναθεωρούνται εάν και εφόσον κριθεί πρέπον.
Ως ΔΣ, δεν έχουμε καμία αυταπάτη ότι τα πιο πάνω μέτρα θα εξαλείψουν τις παραβατικές συμπεριφορές από τα γήπεδα.  Ευελπιστούμε όμως ότι θα υποβοηθήσουν στην αύξηση της πρόληψης, ενημέρωσης και περιορισμού των σοβαρών επεισοδίων.
Το θέμα έχει βαθιές κοινωνικές ρίζες και η παιδεία επιβάλλεται να είναι μέρος της λύσης. Σε καμία περίπτωση από μόνη της η καταστολή δεν μπορεί να εξαλείψει το φαινόμενο, αλλά αντίθετα μπορεί να το επιδεινώσει.
Καλούμε όλους τους αρμόδιους φορείς και κυρίως την Πολιτεία να μελετήσει επιστάμενα το ζήτημα και να μην εθελοτυφλεί ότι με την ψήφιση μιας νομοθεσίας, που φάνηκε στην πράξη ότι δεν μπορεί να εφαρμοστεί, πως θα λυθεί το πρόβλημά της βίας. Σωματεία, ΚΟΑ, ΚΟΠ, ποδοσφαιριστές, διαιτητές και όλοι οι εμπλεκόμενοι, επιβάλλεται να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, προτού να θρηνούμε επί των ερειπίων του ήδη βασανισμένου, από διάφορα φαινόμενα και συμπεριφορές, κυπριακού ποδοσφαίρου.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΝΕΑΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ».