Νέα δεδομένα διαμορφώνονται στην ουκρανική επικράτεια, με τις εξελίξεις στη Χερσώνα, τη μέχρι πρότινος «μητέρα των μαχών». Μετά την ανακοίνωση από τον Ρώσο υπουργό Άμυνας, Σεργκέι Σοϊγκού, ότι τα ρωσικά στρατεύματα αποχωρούν από όλη τη δυτική όχθη του ποταμού Δνείπερου, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι διόρισε τέσσερις επικεφαλής περιφερειών στη Χερσώνα.
Ειδικότερα, ο Ζελένσκι υπέγραψε διάταγμα βάσει του οποίου αλλάζει η διοίκηση σε τέσσερις περιοχές της αριστερής πλευράς της δυτικής όχθης του ποταμού Δνείπερου.
Οι εξελίξεις στη συγκεκριμένη περιοχή της Χερσώνας καταγράφονται αφότου η Δύση ζήτησε από την Ουκρανία να συμμετέχει σε ειρηνευτικές συνομιλίες, με τη Ρωσία ωστόσο να θέτει και πάλι τους όρους της – δια στόματος Μαρία Ζαχάροβα. Το Κίεβο όμως παραμένει, μέχρι τώρα, σε στάση άρνησης για διάλογο εάν η Μόσχα δεν αποσύρει το βέτο της.
Σημειώνεται, πάντως, ότι η Χερσώνα ανήκε στις περιοχές εκείνες για τις οποίες ανακοινώθηκε προσάρτηση, με την προέλαση του Κιέβου ωστόσο να ανατρέπει, σε πολλά σημεία, τις κατοχικές δυνάμεις.